algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Barceló i Meri són els finalistes per al projecte del palau de congressos

L'arquitecte Luis Martínez Santa María rebé una menció especial

L'arquitecte mallorquí Antoni Barceló Baeza, amb «El Sol del Membrillo» i el valencià Carlos Meri Cucart, amb «Icària», han estat triats com a finalistes del concurs per a la redacció del projecte definitiu del futur palau de congressos de Palma. A més, el jurat decidí també atorgar una menció especial a la proposta «Solls de Verano» de Luis Martínez Santa María.

Tant Barceló com Meri hauran de competir en la cursa final amb els sis arquitectes de renom que també han estat convidats a la cita. Es tracta de Rafael Moneo, Francisco Mangado, Juan Navarro i del britànic Richard Rogers, el francès Dominique Perrault i del portuguès Eduardo Souto de Moura.

L'arquitecte Carles Ferrater, membre del jurat, destacà l'obra d'Antoni Barceló des del caire de la seva gran funcionalitat urbana ja que «opera com un gran sistema amb parts autònomes que poden ser emprades de manera individual o col·lectiva, com un edifici de gran complexitat». Ferrater ressaltà també la «magnífica» ubicació que féu Barceló de l'hotel en el seu projecte, com també la distribució de les sales i dels habitacles, a més de no provocar una barrera entre la mar i la ciutat. Barceló també presentà una gran plaça semicoberta, a l'estil «d'una àgora pública» que es connectaria amb el passeig per a vianants i ben integrat dins el projecte de la façana marítima.

De la proposta «Icària», de Carlos Meri Cucuart, Ferrater afirmà que que és «un projecte magnífic des del punt de vista de la implantació urbana». Es tracta, doncs, d'un plantejament «molt pur» si es considera des de la perpectiva basada en «l'ortodòxia de l'arquitectura». Ferrater destacà també la mobilitat de l'edifici, com també la seva mobilitat en ser un proposta de construcció «llarga».

A l'acte de selecció hi foren presents el president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, i la batlessa de Palma, Catalina Cirer. Matas es mostrà content per l'elecció d'un arquitecte mallorquí, a la vegada que lloà la figura de Carlos Meri de qui recordà la seva destacada participació en el concurs de reforma del Moll Vell, essent premiat, i de la Biblioteca central de la Universitat de les Illes Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris