algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Manacor es consolida com el municipi amb més habitatges en sòl rústic de l'Illa

Durant els dos darrers anys s'han concedit 84 llicències d'obra per edificar unifamiliars al camp

67190

El sòl rústic manacorí està densament urbanitzat a indrets con la serra de Llodrà i Son Mas.


La serralada d'en Llodrà, el pla de Son Mas i la zona rústica que envolta Son Macià són indrets de la fora vila manacorina on les taques de ciment avancen dins sòl rústic. No en va, Manacor és des de fa dos anys el municipi de Mallorca amb el major nombre de llicències d'obra atorgades per edificar habitatges unifamiliars en sòl rústic. En els decurs de l'any 2003 es varen concedir 65 llicències d'obra i en el 2004, tot i que disminuïren fins als 19 permisos, el municipi de Manacor se continuava situant al capdavant dels termes més desenvolupistes en termes d'urbanisme.

Aquestes dades aportades pel departament de Territori del Consell de Mallorca posen de manifest que tot i que Manacor és el segon municipi de Mallorca més extens en superfície; Llucmajor, que és el primer i també Palma, registren manco nombre de llicències per edificar en sòl rústic. A Llucmajor, les llicències de l'any 2004 foren 11 i a Palma, tan sols quatre.

Aquesta realitat respon a una triple casuística prou constatada. En paraules del director insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca i regidor d'ALM-UM a l'Ajuntament de Manacor, Miquel Àngel Grimalt, aquesta allau de llicències és perquè l'Ajuntament es regeix per una normativa urbanística «obsoleta», que es remunta als anys vuitanta. «Són unes normes poc restrictives que no contemplen zones d'especial protecció», explica Grimalt.

La segona de les raons per les quals Manacor és el municipi amb més llicències en sòl rústic respon a l'excés de parcel·lació de les grans finques. La tercera és per la condició que té de ser el segon municipi més extens d'arreu de Mallorca.

Encara que Manacor se consolida com el municipi amb més nombre de llicències atorgades en sòl rústic, les tendències del darrer any van en franc descens. En aquest sentit cal esmentar que si a l'any 2002 es varen autoritzar un total de 506 llicències d'obra en tota l'Illa, a l'any 2003 en foren 504 i ja en el 2004, els permisos atorgats per les administracions competents arribaven als 262. En el darrer any, el retrocés tant en la sol·licitud com en el nombre d'autoritzacions de llicències, fou espectacular. Des de 1995 fins al 2004, la cota màxima d'autoritzacions es registrà l'any 2000, en què se concediren 810 llicències arreu de tot Mallorca.

Si Manacor és des del 2003 el municipi amb més nombre de llicències concedides; l'any 2002, dins la comarca era Santanyí el municipi que encapçalava la llista.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris