algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Govern diu que el gasoducte i el cable no tendran impacte significatiu

L'estudi d'un catedràtic només preveu molèsties durant les obres

Un estudi encarregat pel Govern assegura que les infraestructures previstes en el Pla energètic, entre elles el cable elèctric i el gasoducte, «no tendran impactes significatius sobre el medi» i només durant les obres de construcció es preveuen molèsties que, en tot cas, serien temporals i reversibles.

L'estudi, coordinat pel catedràtic d'Enginyeria Ambiental José María Baldasano, no és un informe d'impacte ambiental -que s'haurà de redactar per a cada projecte concret- sinó una «avaluació ambiental estratègica» del Pla energètic en conjunt, per tal de prevenir efectes sobre el medi ambient. Uns efectes que, segons el propi document, no seran significatius.

L'informe indica que la construcció, el muntatge i la posterior operació del gasoducte i del cable, així com les infraestructures complementàries «tenen una limitada capacitat per produir impactes de caire permanent i irreversibles». A més, es preveu que els traçats terrestres i submarins no tenguin repercussions en una pèrdua de biodiversitat, ni efectes negatius sobre la població, la salut, la fauna i la flora, la terra, l'aigua, els béns materials i el patrimoni cultural.

També s'indica que l'opció de la badia de Palma és la que té «millors condicions» per a l'entrada del gasoducte, tenint en compte les seves característiques naturals, la densitat de la població del punt i el recorregut del gasoducte, d'accessibilitat o disponibilitat de terreny per a les operacions de construcció, entre altres. Amb tot, el punt concret d'entrada es decidirà en el projecte específic.

Tot i que no es preveu cap impacte ambiental significatiu sí que s'apunta la possibilitat que es produeixin impactes i molèsties temporals durant les obres de construcció i muntatge, com renous, llums, moviments de fons marí per la presència de vaixells que faran el traçat submarí, repercussions en la qualitat de l'aigua de les zones d'entrada durant la fase de construcció o trànsit de vehicles i maquinària.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris