algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El PSIB critica el 'cinisme' del PP sobre les inversions ferroviàries

Matas lamenta que IU i Antich 'no vulguin' concretar les partides

El diputat socialista Francesc Quetglas lamentà ahir el «cinisme» que demostra el PP quan critica la «manca de concreció» del Govern central respecte de les inversions ferroviàries a Balears. Quetglas recorda que quan Aznar era president, el seu ministre de Foment, Francisco Àlvarez Cascos, «no va donar ni un euro pel tren, i en canvi ens oferia línies d'alta velocitat».

El Congrés dels Diputats aprovà dimecres passat una proposició d'IU que exigeix al president Zapatero que financi futures línies de ferrocarril. Els populars de la Cambra baixa votaren a favor de la iniciativa. Però ahir el president del Govern balear, Jaume Matas, qualificà d'«inexplicable» la substitució de la proposta d'IU-ICV, que inicialment reclamava que es destinàs el 2 per cent del Pla Nacional d'Infraestructures Ferroviàries a Balears, per una altra pactada amb Antich que no concretava les partides. «Em sorprèn que IU torni enrere» manifestà el president, qui reiterà que «els interessos dels ciutadans han d'estar per damunt dels «partits».

El Pla estatal d'Infraestructures i Transports (PEIT) està dotat amb 242.000 milions d'euros, bona part dels quals estarien destinats a millorar la xarxa ferroviària. En aquest sentit el portaveu adjunt del PP illenc, Fernando Rubio, considerà que Antich «hauria de vetllar pels nostres interessos i demanar encara més doblers que els que suposaria l'esmentat 2 per cent».

Després del «mandat» del Congrés, correspon a l'Administració estatal impulsar un conveni amb el Govern balear per concretar els projectes que es financen i les partides que afecten cada obra. L'eventual acord entre el Consolat i Foment serviria per cofinançar el Pla autonòmic de transports aprovat pel Govern. Per la seva banda, Antich assegura que intentarà que Foment impulsi l'esmentat conveni del tren «l'abans possible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris