algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Govern i Madrid pacten abonar el plus insular a la nòmina de juny

Rodríguez es reuní amb alts càrrecs d'Administracions Públiques


El Govern i el Ministeri d'Administracions Públiques han pactat que el plus d'insularitat que han de cobrar els funcionaris de Balears pugui pagar-se ja en la nòmina del mes de juny, segons l'acord assolit ahir pel conseller d'Interior, José María Rodríguez; el secretari general d'Administracions Públiques, Francisco Javier Velázquez i la directora general d'Institucions Penitenciàries, Mercedes Gallizo.

A la reunió celebrada a Madrid s'ha assolit un altre acord per descentralitzar els tribunals selectius de funcionaris d'habilitació estatal (secretaris, tresorers i interventors) de tal manera que les proves se celebrin a les Balears i no a Madrid. Aquesta mesura suposarà un important estalvi per a aquells opositors que ara han de desplaçar-se a Madrid per realitzar les proves.

Durant la trobada feta a Madrid, el conseller Rodríguez va informar de les mesures que està adoptant el Govern per a una millor conciliació de la vida familiar i laboral en l'àmbit de la funció pública. Així mateix, la reunió de Madrid ha permès al Govern de poder presentar la Fundació d'Ajuda a la Reinserció de Balears. En l'actualitat hi ha 1.330 reclusos als centres de Mallorca i Eivissa i 6.453 sentències pendents d'execució als jutjats d'executòries de Palma, dels quals 1.500 preveuen el compliment de les penes a través de treballs en benefici de la comunitat.

Rodríguez comunicà la voluntat del Govern per posar a disposició de l'Administració de Justícia una xarxa de treball per donar sortida a les 1.500 persones que han de complir les seves penes a través treballs en benefici de la comunitat. Aquesta iniciativa comportarà la creació de tallers productius dins les àrees de reciclatge i noves tecnologies, així com l'adequació d'una xarxa especial per a la prestació de tractaments específics. Rodríguez demanà també un centre de reclusió de presos per a l'illa de Menorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris