nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
17°

Les aigües superficials i subterrànies han de recuperar el bon estat el 2015

La UE preveu excepcions per a la Directiva, però Balears no en tindrà

El 2015, les aigües superficials i subterrànies han d'haver recuperat el seu bon estat quantitatiu, ecològic i químic, segons la Directiva Marc de l'Aigua (DMA) de la Unió Europea, d'obligat compliment.

En definitiva, aigües superficials i subterrànies han de presentar uns mínims de qualitat en aquella data. Així ho explicà ahir Alfredo Barón, cap d'Estudis i Planificació de la Direcció General de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient, durant la seva ponència «Recursos hídrics i Directiva Marc de l'Aigua a Balears», amb la qual varen concloure les Jornades sobre Demanda i Consum d'Aigua en el Domini Mediterrani, organitzades pel Club Ultima Hora i la Fundació Ramón Areces.

Barón indicà que «la DMA estableix excepcions en el compliment del termini, l'any 2015, per recuperar la qualitat de les aigües, però a Balears no és previsible que hi hagi casos excepcionables o prorrogables».

Fins llavors, les administracions competents han de presentar identificacions de pressions i impactes sobre les aigües, anàlisis econòmiques dels usos de l'aigua, cost dels serveis de gestió i infraestructures, recuperació de costos a través de les tarifes i llistats de zones sensibles per protegir. En una primera estimació, Barón calcula que gairebé la meitat de les 65 masses d'aigües subterrànies de Mallorca no compleixen actualment amb la DMA. A Menorca, serien gairebé totes i a Eivissa i Formentera, una tercera part.

El tècnic de Medi Ambient recordà que, tal com va dir abans-d'ahir la ministra Cristina Narbona durant la inauguració de les jornades, les tarifes d'aigua han de recuperar al 2010 els costos integrals i també els ambientals. Igualment, per a l'any 2012 ja han de ser operatius els programes de mesura per recuperar la qualitat i el bon estat ecològic de les aigües, tant superficials com subterrànies.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris