algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Bernat Soria: «L'aplicació normal de teràpia amb cèl·lules mare serà lenta, però ja ha començat»

El doctor exposà futurs tractaments de la diabetis

El presitigiós científic valencià Bernat Soria, pioner en la investigació i l'estudi de les cèl·lules mare, impartí anit a Palma un conferència sota el títol «Cèl·lules troncals i el futur de la medicina regenerativa».

Soria explicà que «encara que ja s'està començant a utilitzar cèl·lules mare adultes en algunes investigacions, l'aplicació amb normalitat de la teràpia cel·lular serà molt lenta, per la qual cosa posar una data exacta seria generar falses expectatives als malalts».

Durant la conferència el científic tractà sobre una de les malalties que els darrers anys ha mostrat una gran prevalència, la diabetis. Soria recordà que les previsions que feien els experts eren que a l'any 2010 hi hagués 220 milions d'acfectats per la patologia, però aquesta xifra ja ha estat assolida.

Un dels principals tractaments que el doctor valencià detallà fou el transplantament de cèl·lules pacreàtiques als diabètics per curar la malaltia, que es pot fer de dues maneres: de cèl·lules mare o de cèl·lules de donacions de càdavers, encara que aquesta opció fa que es canviï la insulina per immunodepressors.

Per altra banda, Soria assegurà que els nous decrets sobre investigació científica obrin un ventall d'esperances per poder tenir resultats en malalties com el càncer o l'esclerosi lateral anmiotròfica. La conferència s'emmarcà dins el cicle «Veus del s. XX. La cultura del Saber», patrocinat per la Fundació Sa Nostra, amb la col·laboració de la UIB, l'IUNICS i l'Acadèmia de Medicina balear.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris