nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
16°

L'apnea del son no tractada puja tres vegades el risc de patir infarts

Un estudi fet a Son Dureta i a un hospital de Saragossa ho confirmen

La Unitat del Son de Son Dureta ha tractat durant els 14 anys de funcionament més de 2.000 pacients que pateixen apnees del son, una malaltia que si no es tracta correctament augmenta en l'individu tres vegades el risc de patir un accident cardiovascular sobre la resta de la població.

Aquesta és una de les principals conclusions d'un estudi d'investigació realitzat conjuntament per metges de l'hospital de referència balear i l'Hospital Miguel Server de Saragossa, pel qual han avaluat els tractaments de més de 1.000 malalts durant quasi dotze anys. Els resultats d'aquest treball han estat publicats en la prestigiosa revista mèdica Lancet, i fou presentat ahir pel gerent de Son Dureta, Carles Ricci, i pel cap del servei de pneumologia del centre, Alvar Agustí.

Agustí explicà que les apnees són una malaltia molt comuna entre la població (4 per cent homes i 2% les dones) encara que la gran majoria no sap que la pateix. Les apnees són petites interrupcions de la respiració que duren entre 15 i 40 segons, en episodis que es poden repetir fins a 50 vegades cada hora.

L'estudi demostra que l'apnea tractada correctament disminueix tres vegades el risc de patir un accident cardiovascular, i arriba a les xifres de la resta de la població, i que les personas que ronquen, però no tenen apnea, no augmenten el risc.

Agustí recalcà la importància del tractament, una màscara d'oxigen que aporta aire constant durant la nit, però reconegué «que és un tractament primitiu i molest», encara que s'investiguen noves tècniques. Agustí assenyalà que els malalts d'apnea són persones que no descansen correctament degut a les moltes vegades que es desperten a les nits, encara que matisà que «tothom pateix apnees» però són preocupants a partir de 30 episodis a l'hora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris