nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cirer afirma que el futur Palau de Congressos tindrà un estil clàssic

El jurat triarà avui el nom de dos dels avantprojectes guanyadors

La batlessa de Palma, Catalina Cirer, afirmà que el futur Palau de Congressos hauria de tenir un caràcter «clàssic» que no es desdigui amb la concepció que té l'Ajuntament del projecte de façana marítima.

Així ho digué Cirer durant el procés d'elecció del jurat que haurà de triar avui el nom de dos dels projectes guanyadors, que competiran amb aquells que siguin presentats per sis arquitectes de renom, com ara Richard Rogers, Rafael Moneo, Patxi Mangado o Eduardo Soto. A l'acte també hi va ser present el president del Govern de les Illes Balears, Jaume Matas, que va destacar el caràcter tècnic del procés de selecció dels dos avantprojectes que es triaran a la pimera fase del concurs.

Matas confià que el projecte que finalment resulti guanyador sigui «emblemàtic», al mateix temps que resaltà el procediment establert per a la selecció de les propostes, ja que així «es garanteix la independència absoluta i la tria del millor disseny».

Catalina Cirer i Jaume Matas participen en el jurat d'una manera totalment testimonial. El jurat, doncs, està format per catorze persones i està integrat per arquitectes de reconegut prestigi. Aquests triaran avui els dos avantprojectes que es considerin els millors, dels 31 que hi opten . Així, seran 8 els projectes que competiran al concurs i la proposta guanyadora es donarà a conèixer el proper mes de juliol.

Cirer també destacà que en el concurs no s'ha de sacrificar la part estètica i l'atractiu arquitectònic, encara que donà importància al fet que l'interior del Palau sigui funcional. La batlessa afirmà que aquesta nova infraestructura «ha de ser un element més que defineixi la nostra ciutat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris