bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Els Mossos d'Esquadra cerquen Blanca Iglesias, l'exassessora del batle Rotger

La Universitat de Barcelona va informar de la falsificació de la seva llicenciatura la Fiscalia

92284

La Fiscalia del TSJ de Catalunya en demanà les dades a l'Ajuntament.

EL PUNT.

La Policia Judicial dels Mossos d'Esquadra, a traves del grup d'investigació de la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), va remetre dimarts passat un fax a l'Ajuntament d'Inca en què li demana les dades que tengui per localitzar Blanca Iglesias.

La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya vol que l'exassessora del batle Pere Rotger i excoordinadora municipal de Formació i Ocupació declari per la presumpta falsificació d'un títol en Psicologia de la Universitat de Barcelona, assumpte que va destapar el PSM d'Inca i que va motivar la dimissió d'Iglesias.

La investigació de la Fiscalia del TSJC va començar després que la Universitat de Barcelona l'informés dels fets. La responsable de l'assessoria jurídica de la Universitat de Barcelona, Carme López, va explicar ahir que «després que l'Ajuntament d'Inca ens demanés comprovar si el títol d'aquesta persona era fals i concloure que efectivament era així, vam decidir posar els fets en coneixement del Tribunal Superior de Justícia per si eren constitutius de delicte».

López va destacar que «la Universitat de Barcelona, encara que volem que s'aclareixin els fets, no forma part del procediment obert perquè no ha presentat cap querella contra aquesta persona i s'ha limitat a informar».

La secretaria de l'Ajuntament d'Inca va respondre ahir a la petició realitzada pels Mossos d'Esquadra per localitzar Blanca Iglesias. En la resposta, l'Ajuntament d'Inca comunica un domicili d'Iglesias a Palma i el seu telèfon mòbil. A més, informa que Iglesias pot haver-se traslladat a Madrid i que en el col·legi La Puríssima de Palma, on va treballar durant anys, possiblement puguin donar raó del seu domicili actual.

Actualment una comissió de tècnics municipals investiga la gestió que va realitzar durant anys Blanca Iglesias com a assessora del batle d'Inca Pere Rotger i com a coordinadora municipal de Formació i Ocupació. El Col·legi de Psicòlegs de Balears ha anunciat que presentarà una denúncia contra Iglesias per haver falsificat el títol universitari i per poder haver utilitzat les dades d'una col·legiada oficial.

Per altra banda, Blanca Iglesias és militant i membre de la junta local del PP d'Inca. Després de la seva dimissió el PP de Balears ha decidit suspendre-la de militància i remetre el seu cas als òrgans nacionals del partit.

Alguns dels partits de l'oposició a l'Ajuntament d'Inca com el PSM i el PSOE també s'estan pensant personar-se a la causa oberta contra l'exassessora del batle d'Inca, Blanca Iglesias, per la falsificació del seu títol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris