algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Trànsit registra 10 «punts negres» d'especial perillositat a Mallorca

La via de Manacor concentra tres dels deu llocs d'alt risc

El Consell de Mallorca treballa per donar solució als «punts negres» detectats per la Direcció Provincial de Trànsit. A Mallorca, hi ha deu trams de concentració d'accidents mortals especialment perillosos que Trànsit ha registrat i que ha remès a l'organisme insular perquè executi les actuacions precises.

La carretera de Manacor continua sent la més perillosa amb diferència. Hi ha tres trams considerats «punts negres», és a dir, han estat escenari de tres accidents o més en un any. Aquests es localitzen en la travessia de Son Ferriol, a la intersecció amb la carretera de Santa Eugènia i en els voltants de Manacor. Gonzalo Aguiar, director insular de Carreteres, explicà que precisament es porta a terme el desdoblament de la carretera perquè deixi ser la carretera més perillosa de l'Illa.

A la carretera vella de Sineu també hi ha un punt conflictiu als voltants de s'Hostalot. El Consell ho té en compte i, segons indica Aguiar, s'hi haurà de fer alguna reforma.

Al Llevant, hi ha dos trams de carreteres perillosos. Un es localitza a la carretera Felanitx-Portocolom, a la intersecció amb la de Porto Cristo. «La solució és difícil perquè es condueix a molta velocitat per aquesta via. Ja s'ha actuat aplicant un antilliscant i continuam treballant en les corbes», assegura Aguiar. L'altre es registra entre Manacor i Porto Cristo, en els voltants de les coves. Cada dia per aquesta carretera transiten 17.000 vehicles: «El trànsit és impressionant i molts usuaris són turistes. No hi ha moltes solucions, però s'estudia crear-hi una rotonda».

Així mateix, la intersecció de l'autopista de l'aeroport amb les Avingudes a Ciutat també és perillosa. Per al Consell, la solució està en el soterrament dels accessos al port.

L'accés a Son Bonet, a la carretera d'Inca, també ha estat escenari de tres accidents en un any. La carretera de Valldemossa, a l'encreuament amb Son Espanyol i la intersecció entre la ronda d'Alcúdia amb la carretera també són trams conflictius.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris