nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

El PSIB obliga Puig a explicar al Parlament el centre de tecnificació

Diéguez denuncia una operació urbanística com la de Son Espases

La consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig, haurà de comparèixer al Parlament per explicar el polèmic projecte del centre de tecnificació esportiva, que promou a Calvià un consorci format pel Govern balear, s'Institut i l'Ajuntament d'aquest municipi. Els socialistes han sol·licitat la compareixença de la consellera a la Comissió d'Assumptes Socials perquè consideren que, com en el cas de Son Espases, s'ha cercat una «coartada» per fer una operació de requalificació urbanística.

«Ens trobam amb un Son Espases 2 perquè molts ingredients són semblants», assegurà ahir el socialista Antoni Diéguez: «una constructora que cerca terrenys barats, un terratinent que s'emporta una important plusvàlua i un Govern que beneeix i paga». El diputat recordà que el Govern sempre demana a Madrid que intervengui «menys a Son Espases i a Calvià, perquè els terrenys tenen plusvàlues importants».

Diéguez no espera que la consellera aclareixi l'interès real del Govern en aquest projecte perquè «els esports només són un placebo i és el president Matas qui sosté i dóna suport a aquesta iniciativa a nivell personal». Amb tot, intentarà que la consellera digui «qui està al darrera» d'aquesta iniciativa i si ha sorgit del Govern, de l'Ajuntament o d'una empresa privada, ja que el projecte inclou un centre comercial.

El diputat també vol saber els criteris que s'ha seguit per triar els terrenys. Va deixar clar que el PSIB està a favor que es faci un centre de tecnificació a Calvià però creu que no s'ha de fer en espais protegits sinó que hauria de servir per recuperar zones degradades. Finalment, els socialistes volen conèixer quina serà l'aportació econòmica del Govern -«sembla que 36 milions d'euros», apuntà Diéguez- i quines són les característiques reals del projecte, perquè «sembla més un negoci privat que un centre adaptat a les necessitats de Calvià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris