algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La nova Mesa aèria reclama la revisió global del servei públic per, almenys, abaratir tarifes

Fa costat a les al·legacions que Cabrer presentarà avui contra l'augment automàtic de l'IPC als bitllets

La Mesa del Transport Aeri de les Illes Balears, formada per representants del Govern, el Consell, els sindicats i les patronals, reclamà ahir a l'Executiu balear que defensi davant Madrid una «modificació global» de la declaració de servei públic dels vols entre illes per, almenys, aconseguir que davalli el preu de la tarifa màxima.

El nou organisme consultiu, constituït ahir, va expressar el seu suport a les al·legacions que el Govern presentarà avui contra la modificació de la declaració proposada pel Ministeri de Foment. Aquesta proposta implicaria que en el futur l'IPC s'apliqui de manera automàtica en els bitllets, sense intervenció del Govern.

La Mesa es mostrà en contra de la proposta de Foment però, a més, considerà que si s'ha de modificar la declaració no s'ha de fer només en un punt sinó «en termes globals». Per això, analitzarà els aspectes millorables i proposarà solucions que podrien dur a una declaració alternativa.

De moment, tots els membres de la Mesa -on hi ha representants de diversos colors polítics- consideren que s'han de rebaixar les tarifes màximes dels vols entre illes dels 72 euros actuals a 58. «Abans -quan manava el PP a Madrid- no hi havia cap possibilitat d'arribar als 58 euros però ara sí perquè el PSOE ho duia al seu programa electoral», assegurà la consellera Mabel Cabrer.

L'aplicació de la rebaixa podria implicar la necessitat de convocar un concurs públic per atorgar el servei a una única companyia en règim de monopoli i subvencionada per l'Estat. I això «depèn dels doblers que posi l'Estat». També s'estudiarà si s'ha de reclamar una ampliació de la declaració de servei públic a les connexions amb la península -Madrid, Barcelona i València- tal com reclama el Govern. La mesura serviria per limitar els preus màxims i per suplir la manca de vols a Menorca i Eivissa a l'hivern.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris