algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Narbona defensa l'ús públic del litoral de Mallorca

La ministra en marcarà les delimitacions i revisarà les concessions

74944

Narbona apareix amb el delegat del Govern, Ramon Socías i el president del Govern, Jaume Matas, que assistiren a l'encontre.

LL.L/J.T.Palma.
La ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, va assegurar ahir que una de les prioritats que s'ha marcat per aquesta legislatura és «recuperar al màxim l'ús públic en el litoral de l'Illa (Mallorca) d'acord amb la legalitat vigent». Narbona va contestar així a la pregunta de com actuarà el Govern central en el cas de la piscina que Pedro J. Ramírez, director d'El Mundo, fa servir com exclusiva al litoral de Son Servera. En aquest sentit, la ministra va assegurar que «l'objectiu és actuar menys com urbanitzadors del litoral, que crec que és com s'ha vengut fent fins ara, i més com a defensors dels valors ecològics i socials de la costa».

A més de realitzar aquestes declaracions, la ministra també es va comprometre en el mateix sentit ahir amb el GOB. Narbona va garantir a l'entitat ecologista que prioritzarà l'execució de les delimitacions de la costa, perquè aquesta legislatura es pugui determinar clarament què és domini públic maritimoterrestre.

L'altra prioritat del Ministeri serà revisar les concessions administratives i les autoritzacions que afecten aquest domini públic, un procés que s'iniciarà a Calvià, Formentor i la Costa dels Pins i que servirà d'exemple per a la resta de l'Estat.

En una reunió d'una hora, els dirigents del GOB, Macià Blazquez i Miquel Àngel March, reclamaren a la ministra el desenvolupament de la Llei de costes, establint la delimitació pública i privada de l'espai maritimoterrestre, que ara només està clara a un 30% del litoral balear, i revisant concessions.

La ministra també coincidí amb els ecologistes en la necessitat de garantir noves inversions a les Illes, però a partir de «nous criteris» basats en «menys ciment, menys formigó i menys fanals i més recuperació real del litoral». La ministra avançà als ecologistes que ja ha paralitzat alguns projectes de passeigs marítims, que s'impulsaren quan Jaume Matas era ministre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris