nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín:

L'Ib-Salut augmenta les plantilles dels centres amb 67 professionals

El PSIB reclama 21 metges d'Atenció Primaria més per Mallorca

La Conselleria de Salut va anunciar ahir que els centres de salut d'Atenció Primària de Balears ampliaran la seva plantilla amb 67 nous professionals, dels quals 50 es destinaran a Mallorca, 7 a Menorca i 10 a Eivissa i Formentera.

La consellera de Salut, Aina Castillo, presentà les dades amb el gerent de l'Ib-Salut, Sergio Bertrán, i el responsable d'Atenció Primària de Mallorca, Albert Anguera. Castillo assegurà que aquesta ampliació de plantilla «servirà per pal·liar la pressió assistencial dels centres a causa de l'increment de població».

Castillo justificà amb aquest increment les reivindicacions del Govern perquè l'executiu central augmenti el finançament sanitari a Balears i assegurà que «aquest augment de plantilla millorarà la qualitat assistencial d'Atenció Primària, el servei més sensible a la pressió assistencial generada per l'augment poblacional». L'ampliació de la dotació de professionals dels centres de salut estava prevista dins el contracte de gestió que va firmar el passat mes de març entre la Conselleria i l'Ib-Salut.

Bertrán explicà algns dels objectius que s'ha fixat la gerència d'Atenció Primària per enguany com «la citació pels especialistes des dels centres de salut mitjançant l'accés a les agendes dels especialistes de manera telemàtica, la implantació del full de crítics per a l'atenció dels malalts en situació d'emergència o l'elaboració d'una guia farmacoterapèutica conjunta amb els hospitals».

Per altra banda, el secretari de Salut del PSIB, Vicenç Thomàs valora positivament l'anunci de la Conselleria d'augmentar les plantilles d'Atenció Primària, encara que lamentà el retard amb el qual s'adopta aquesta mesura.

Vicenç considera que l'increment de les plantilles es queda curt quant a la creació de places de metges, quan les necessitats a Mallorca estan molt per damunt dels 11 anunciats, «necessitaríem 21 facultatius més per cobrir les actuals necessitats».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris