muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

La urbanització des Pil·larí tindrà 501 habitatges, inclosos 365 de protecció

A l'Ajuntament de Palma li pertocaran 69 d'aquestes noves unitats residencials

La urbanització que s'està construint en es Pil·larí tindrà 501 places residencials, 365 de les quals correspondran a habitatges de protecció pública i 136 a habitatge lliure.

L'Ajuntament de Palma hi participarà fent-se càrrec de l'adjudicació de 69 d'aquests immobles, que seran edificats en dues fases per la societat Atrium. De manera previsible, les tasques d'aquesta promoció municipal començaran passat l'estiu, és a dir, una vegada conclosa la tramitació de les diverses llicències d'obra. La construcció dels 69 pisos de protecció pública de l'Ajuntament té una relació directe amb l'antic projecte de creació d'immobles d'aquestes característiques a l'àrea de Son Pisà.

Aquest solar quedà adscrit al Patronat Municipal de l'Habitatge per acord en ple del 26 d'abril del 2002. Però després els tècnics de l'organisme esmentat detectaren que la normativa vigent en matèria d'habitatges de protecció pública, per als quals marca una superfície útil de 90 metres quadrats com a màxim, obligava a desaprofitar gairebé 900 metres de solar. En aquest sentit, si s'hagués duit a terme el projecte a Son Pisà, el nombre de pisos no hauria pogut passar de 33, mentre que ara se'n podrà edificar un total de 69 a la nova ubicació triada.

L'Ajuntament resolgué la convocatòria d'un concurs que culminà amb la venda a una societat privada del solar de Son Pisà, a canvi d'altres contrapartides beneficioses per a les expectatives de creació d'immobles. De totes les propostes presentades, Cort trià la de l'empresa Atrium, que adquirí els terrenys en qüestió a canvi del pagament de 597.226 euros i oferint, a més, la possibilitat d'executar la promoció esmentada de 69 habitatges en es Pil·larí.

Els destinataris d'aquestes places residencials seran joves d'entre 18 i 35 anys i famílies nombroses. La superfície útil de tota la promoció municipal és de 6.089 metres quadrats, que acolliran 6 unitats residencials de 4 dormitoris, 53 de 3 dormitoris, 7 de 2 i 3 d'1. Cort arbitrarà, segons el conveni, el procés d'adjudicació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris