nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

El fiscal diu que Grosske no ultratjà la bandera i n'arxiva la denúncia

No veu en l'exhibició ofensa a la bandera espanyola ni autonòmica

Bartomeu Barceló, fiscal en cap de les Balears, ha arxivat la denúncia presentada per la batlessa de Palma, Catalina Cirer, contra Eberhard Grosske per la col·locació de banderes republicanes a la balconada de l'Ajuntament el passat 14 d'abril. La Fiscalia considera que l'actuació del regidor d'EU-EV no constitueix una infracció penal.

El fiscal estimà ahir que el desplegament de les insígnies republicanes no suposà un ultratge de la bandera espanyola ni de l'autonòmica. Barceló entengué que Grosske només es limità a penjar les banderes republicanes al balcó de Cort i que aquests fets, per si mateixos, no constitueixen cap delicte. Eberhard Grosske afirmà que l'arxivament de la denúncia suposa «un nou ridícul de la senyora Cirer». El dirigent d'EU-EV criticà «la utilització perversa dels serveis jurídics de l'Ajuntament per part de la batlessa».

En aquest sentit, exigí a la primera edil que deixi de recórrer a la via penal per canalitzar les seves «enrabiades» amb la formació que ell representa, per poder donar al procediment «la seriositat exigible en aquests casos».

D'aquesta manera, Grosske instà Cirer a fer ús dels serveis jurídics per perseguir fets davant dels quals l'Ajuntament «no fa res», com la venda d'alcohol a menors, urbanitzacions il·legals en sòl rústic o la manca de mesures de seguretat als establiments.

La denúncia de Cirer fou conseqüència de la celebració del 74è aniversari de la proclamació de la II República espanyola, que EU-EV aprofità per desplegar-ne tres banderes al balcó de l'edifici consistorial. Els fets foren qualificats per Cirer d'«insconstitucionals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris