algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Munar, Buils i Bestard parlen via satèl·lit amb els expedicionaris mallorquins que són a l'Everest

La presidenta enregistrà un missatge on els desitjà «que n'arribi almenys un, però que torneu tots»


Els integrants de l'expedició «Mallorca a dalt de tot. Everest'05» conversaren ahir amb el conseller executiu de Presidència del Consell de Mallorca, Francesc Buils i el director insular d'Informació Turística, Josep Bestard. El nostre company, Joan Carles Palos, va fer arribar per la seva banda un missatge d'ànim de la presidenta de la institució insular, Maria Antònia Munar.

Munar es mostrà entusiasmada amb l'expedició que durà «el Consell de Mallorca al més alt», i els transmeté que «vos estimam, tots els mallorquins estam amb vosaltres, que n'arribi almenys un i que torneu tots. Estam amb vosaltres».

Buils i Bestard s'interessaren primer de tot per la salut dels alpinistes, ja que Jopela arrossega una bronquitis i Tolo Calafat pateix una gastroenteritis. Juan Antonio Olivieri, també membre de l'expedició, llevà ferro a la situació dels seus companys assegurant entre bromes que «estan bé, el que passa és que els agrada molt queixar-se».

Les autoritats insulars destacaren la «gran promoció que suposarà per a l'Illa si aconsegueixen arribar al cim», però Buils advertí de la gran dificultat que suposa pujar aquesta muntanya perquè «la ruta no és la més difícil dels vuit mils, però amb els seus quasi nou mil metres les condicions d'oxigen són molt dures i fan que els esforços siguin titànics».

Dificultats
Tolo Quetglas apuntà a la neu i el fred com unes de les majors dificultats que trobaran a l'ascensió, ja que les temperatures arriben durant la nit al camp base als quinze graus sota zero, «cosa que vol dir que quan estiguem al camp 3 o al camp 4 la temperatura baixarà fins a 30 o 35 graus sota zero».

Buils apuntà que «la neu que ha fet enguany a la muntanya de Mallorca potser us ha servit per avesar-vos-hi una miqueta, però és clar que a prop de nou mil metres no és el mateix», extrem que confirmà Quetglas, que a la vegada es mostrà molt satisfet per la seva aclimatació.

Francesc Buils elogià «la tasca periodística» que està duent a terme el nostre company, Joan Carles Palos, «que serà difícil de superar». Palos, per la seva banda, valorà d'una manera molt especial «el gran esforç que esta fent l'equip d'alpinistes per dur Mallorca a dalt de tot».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris