algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Un informe del Govern assenyala la «confusió» en el creixement urbà

El batle Pere Rotger anirà a la Comissió Insular a defensar el PGOU

Un informe de la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transport del Govern adverteix que les superfícies de creixement urbà previstes en el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Inca presenten «divergències» i «confusió».

A través d'aquest i altres informes, els tècnics del Consell demanaren divendres passat la suspensió de l'aprovació definitiva del PGOU d'Inca, ja que asssenyalaren un total de 41 deficiències, «que per la seva entitat, fan valorar la necessitat d'una nova exposició pública».

A pesar que l'esmentat informe del Govern és favorable, remarca que mentre que les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) estableixen un creixement de 8,80 hectàrees, el nou PGOU preveu fins a 12,40, «encara que compleixi sobradament el límit de 38,24 hectàrees previst en el Pla Territorial Insular (PTI)».

A partir d'aquest informe, els tècnics assenyalaren que fou el propi Ajuntament d'Inca que demanà que no se li apliqués el PTI en aquesta tramitació, i que «allò que no pot fer és cercar la interpretació del PTI en aquelles parts que li són favorables» sinó que «cal que s'atengui a totes les conseqüències».

La suspensió de l'aprovació definitiva del nou PGOU comportaria grans problemes a l'equip de govern d'Inca. Així, per excedir-se en les previsions de creixement urbà, ara s'haurien d'eliminar alguns sectors prevists, on l'equip de govern ja ha negociat importants convenis urbanístics, a part de la creació d'equipaments que quedarien pendents fins a l'aprovació definitiva. És per això que el mateix batle Pere Rotger té previst encapçalar la delegació municipal que defensarà el planejament d'Inca en la ponència tècnica de la Comissió Insular d'Urbanisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris