algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Andreu Genovart és elegit el nou rector de la parròquia dels Dolors

Hi substituirà Rafel Umbert, a qui el bisbe ha nomenat vicari general


Andreu Genovart serà el nou rector de la parròquia dels Dolors de Manacor. A partir del pròxim 30 de juny, l'home que ha estat durant els darrers sis anys vicari general, Andreu Genovart (Colònia de Sant Pere, 1943), passarà a assumir el càrrec de rector de l'església esmentada. Un càrrec que fins ara havia ocupat el capellà Rafel Umbert, el qual ha estat nomenat nou vicari general per al Territori. Aquest extrem fou confirmat ahir pel mateix Genovart.

L'exvicari general tornarà a Manacor al cap de més de dues dècades. Tanmateix, coneix de primera mà la realitat del municipi. No debades fou vicari de l'església Gran del 1969 al 1975. A partir d'octubre del 1975 passà a ser el rector de la parròquia de Crist Rei a Manacor, càrrec que ocupà fins l'any 1982.

Sobre aquest darrer nomenament motivat pel relleu en el Consell Episcopal anunciat pel bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, fa dues setmanes, Genovart afirmà que «falten encara dos mesos perquè arribi a la meva nova destinació a Manacor i, de moment, tots els meus esforços s'han de centrar encara en la Vicaria General».

L'eclesiàstic també ha estat rector de Montuïri, Porreres, Capdepera i Cala Rajada i durant nou mesos, administrador diocesà, després de la mort de l'anterior bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda.

Genovart no ha estat tan sols el «número dos» de l'Església de Mallorca des del 1999, sinó que des d'aquesta posició ha viscut un dels moments més difícils del Bisbat: la mort del prelat Teodor Úbeda. Llavors assumí tot el pes de la Diòcesi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris