algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Diversitat d'opinions sobre el nou papa

Experts i intel·lectuals de diversos àmbits expliquen les seves sensacions envers l'elecció de Ratzinger


Intel·lectuals de diversos àmbits varen atendre ahir Diari de Balears per expressar les seves opinions i sensacions envers l'elecció del cardenal alemany Joseph Ratzinger com a nou papa Benet XVI.

Miquel Ferrà i Martorel, escriptor, considerà que «s'ha intentat guanyar temps amb aquest nomenament. Els cardenals no s'han atrevit a designar algú que impliqui un canvi en la institució i per això han triat un papa ancià i malalt que intenti perllongar l'estil de pontificat que va desenvolupar Joan Pau II».

L'editor Lleonard Muntaner, per la seva part, apostà per donar una oportunitat al nou papa perquè «no és el mateix Arnau que mestre Arnau. Per una banda ha estat el braç armat de l'anterior pontífex i ha combatut amb duresa la Teologia de l'Alliberament, però per l'altra s'ha de tenir en compte que és un intel·lectual respectat i que ara haurà de governar l'Església mundial».

Antoni Serra, escriptor, es mostrà satisfet amb el nomenament perquè, al seu parer, «amb un parell més de papes reaccionaris com aquest i el seu antecessor, l'Església desapareixerà aviat». Serra opinà que «només hi ha hagut un papa digne, que fou Joan XXIII, però durà poc temps perquè sinó hauria acabat amb la jerarquia catòlica tal com la coneixem».

L'historiador Bartomeu Font, promotor de la causa de canonització de Fra Juníper Serra, manifestà que «és fantàstica l'elecció d'un papa intel·lectual com Ratzinger, que a més és una ànima indissoluble de la del papa mort. Joan Pau II ha estat el millor pontífex de la història de l'Església, fou un home enviat per Déu, i Benet XVI en serà una prolongació». Font confià així mateix que «amb aquesta elecció s'accelerarà la canonització de Juníper Serra» i mostrà la seva convicció que Ratzinger «tindrà un pontificat gloriós».

Finalment, el catedràtic de Dret Civil i Eclesiàstic de la UIB, Gregorio Delgado, que coneix personalment el nou papa, assegurà que «el nomenament no ha estat una sorpresa, encara que podrien haver escollit algú d'idèntic perfil que no estàs tan marcat. Joan Pau II ho deixà tot ben fermat per a la seva successió des del punt de vista ideològic». No obstant això, incidí en el fet que «Ratzinger fou un brillant teòleg progressista durant la seva joventut i és potser l'home més preparat de tota l'Església per assumir el càrrec».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris