nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Gesa recorre davant el Suprem la multa rebuda per la pana del 2000

Cardona celebra la decisió del TSJB 'perquè estableix un precedent'

R.G. / EFE.Palma.
La companyia elèctrica Gesa-Endesa ha presentat un recurs de cassació davant del Tribunal Suprem contra la confirmació per part del Tribunal Superior de Justícia de les Balears -TSJB- de la multa de 600.000 euros imposada pel Govern balear a causa de l'apagada registrada el juny de l'any 2000.

Per la seva banda, l'actual conseller d'Energia, Josep Joan Cardona, celebrà la decisió dels tribunals «perquè confirma que el Govern balear va actuar de manera correcta en el seu moment i, a més, estableix un precedent important». L'empresa sosté que el recurs de cassació fou plantejat pels seus serveis jurídics poc després de tenir coneixement directe de la resolució del TSJB, que es va fer pública ahir.

La Sala Contenciosa Administrativa de l'alt tribunal balear desestimà el recurs de Gesa contra la multa que li imposà el Govern el 2001 per la pana elèctrica registrada el 15 de juny del 2000 a Mallorca i part de Menorca.

Fonts de Gesa explicaren que l'empresa energètica ja pagà en el seu moment els 601.012 euros de sanció i subratllaren que totes les reclamacions directes dels clients i les denúncies plantejades en l'àmbit de la Justícia civil han estat resolt. En aquest sentit, la companyia desmentí que la resolució del TSJB tingui conseqüències sobre les compensacions pels danys ocasionats per les apagades, pels quals Gesa-Endesa ja ha pagat entre 30.000 i 60.000 euros.

De la mateixa manera, precisà quantes reclamacions de clients ha resolt directament la companyia i quantes s'han resolt amb sentència judicial, però insistiren que, en qualsevol cas, tots aquests processos estan tancats.

Per la seva banda, el conseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, mostrà la seva satisfacció per la ratificació del TSJB de la multa imposada en el seu moment pel Govern del Pacte de Progrés. «Des de les institucions es va actuar així com toca», subratllà. Segons el seu parer, la multa de 600.000 euros «serveix d'exemple i estableix un precedent a tenir en compta». A més, considera que l'empresa «haurà de fer front a les responsabilitats civils que es derivin de la seva negligència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris