muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

El PSIB demana quatre vegades al Parlament la dimissió de Ramis

L'acusen d'endeutar Balears, enganar els ciutadans i apujar imposts

En quatre ocasions diferents del ple d'ahir al Parlament, els diputats socialistes van demanar la dimissió del conseller d'Economia i Hisenda, Lluís Ramis d'Ayreflor, a qui acusaren de l'endeutament de les arques públiques, d'haver incomplert la promesa d'abaixar imposts i d'haver mentit als ciutadans. El responsable autonòmic ho negà i girà les mateixes acusacions cap a l'anterior Govern del Pacte.

Els socialistes aprofitaren una bateria de preguntes sobre el pla de sanejament per qüestionar la gestió del conseller d'Hisenda. Primer fou Francesc Quetglas qui l'acusà d'incrementar imposts com el d'Actes Jurídics Documentats i de preveure el de la benzina i retallades en Sanitat.

Ramis advertí que l'increment de l'impost d'Actes Jurídics ha estat inferior a la retallada dels imposts de successions i de transmissions patrimonials que, segons ell, el Pacte augmentà. A més, afirmà que el pressupost per a la sanitat ha pujat 250 milions. Després fou Joan Boned (PSIB) qui l'acusà de mentir sobre l'obligatorietat de presentar el pla de sanejament i Ramis ho tornà a negar.

També l'acusà d'enganar els ciutadans la portaveu del grup, Francina Armengol. La diputada recordà que el PP criticava, des de l'oposició, l'endeutament del Pacte i, fins i tot, declarà «persona non grata» el conseller Mesquida. Ara, segons el PSIB, l'endeutament d'un any supera el que va fer el Pacte en quatre per culpa d'«un conseller sí sí».

Ramis respongué acusant el Pacte de deixar 84 milions de nòmines de professors sense pagar i 34 milions més als centres concertats, a més de factures sense crèdit. «Nosaltres donam la cara», assegurà Ramis, qui advertí que el Pacte augmentà el deute un 179%, i el PP un 138%.

Finalment, el socialista Antoni Diéguez avisà que si es davallà l'impost de successions no es pot mantenir una previsió d'ingressos com la del pla de sanejament perquè això vol dir que les defuncions augmentaran un 50%. El conseller criticà el diputat per «falta de consideració» i recalcà que l'impost baixarà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris