algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

Tot el sector turístic, preocupat per l'anunci de vagues en l'hàndling

Coincideixen que la imatge de Balears en resultarà molt perjudicada


Tot el sector turístic de les Illes ha expressat la seva preocupació amb motiu de les vagues en el sector de l'hàndling els dies 29 d'abril i 4 de maig, anunciades ahir de manera oficial pels sindicats.

En la mateixa línia manifestada la setmana passada pel conseller de Turisme, Joan Flaquer, els empresaris del ram han coincidit en el rebuig de les aturades. També expressen que poden ser molt perjudicials per a la imatge de les Balears com a destinació turística. Encara més si es té en compte que s'han previst per al pont del mes de maig, que suposa l'inici de la temporada.

En tot cas, esperen que no tingui conseqüències greus per al sector, en un moment en què les perspectives per a l'estiu són bones, sobretot quant a les reserves del mercat alemany. Per tant, demanen voluntat a tots els agents implicats per aconseguir un acord que aturi la convocatòria.

El president de la Federació Hotelera de Mallorca, Pere Cañellas, declarà que convé esperar per veure la repercussió real de les vagues sobre el conjunt dels treballadors en el cas que rebin el suport de tots ells o només d'una part. Així, considerà que, tot i tractar-se d'un dret, «de vegades els efectes econòmics d'una vaga superen el sentit de les reivindicacions». Afegí que durant el pont, data d'inici de la temporada, un 90% dels establiments hotelers obre les portes al públic i inicia la seva activitat.

Víctor Fernández, gerent de les agències de viatge, assenyalà que creu que la convocatòria és un «simple avís» dels agents socials per aconseguir les seves reivindicacions i que s'ha d'esperar que la Mesa de Diàleg Social prevista eviti les aturades. Fernández recordà que les empreses d'hàndling «només s'encarreguen del manteniment i els serveis aeroportuaris, de manera que no s'impedirà volar als turistes, sinó que just es registraran petites molèsties quant a l'equipatge o al càtering». També constatà que no hi ha esperit de vaga perquè «els treballadors estan cansats de conflictes».

Per la seva banda, el gerent de l'Associació de Restauració de Mallorca, Eduardo Suárez, afirmà que «l'avís d'aturades ja és un atemptat contra l'economia de totes les zones turístiques, que se'n veuran fortament castigades, la qual cosa pot induir certs passatgers a reconsiderar els seus desplaçaments amb avió». Segons Suárez, «en dos dies se'n poden anar en orris els enormes esforços realitzats en matèria de promoció exterior durant molts d'anys», i recordà que, amb els competidors més forts a l'aguait, la vaga pot obligar a derivar turistes cap a altres destinacions menys conflictives.

Francesc Horrach, gerent de la Pimem, creu que la parada col·lapsaria Son Sant Joan i que és la pitjor publicitat possible per atreure turistes a l'Arxipèlag.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris