algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El Govern augmenta la dessalació per preservar l'aigua dels aqüífers

Només a Mallorca i a Eivissa l'increment fou d'un 18% sobre el 2003

El Govern aposta per la dessalació d'aigües com a forma de preservar els aqüífers de les Illes, que es troben en molts casos en risc de salinització.

A Mallorca l'augment d'aigua que prové de les dessaladores ha estat d'un 32 per cent, a Eivissa del 16'43 per cent i a Formentera de prop del 25 per cent. Ajuntant Mallorca i Eivissa se'n produïren l'any passat més de 23 milions de metres cúbics, un 18'48 per cent més que la xifra del 2003, i així es pretén que l'increment continuï.

Segons explicà Jaume Font, conseller de Medi Ambient, l'objectiu és salvaguardar els aqüífers de l'entrada d'aigua salada. «La situació és positiva», afegí, «perquè després d'un any que més o manco ha plogut, s'han recuperat i s'ha fet recular l'aigua salina».

Per altra banda, i sobre el tema de les quatre noves dessaladores, recordà que estan aprovades per Madrid i que el que s'ha de negociar ara són les interconnexions. S'espera que les negociacions amb el Ministeri comencin en breu i que al final del 2007 i principis del 2008 estiguin llestes.

Oferí dades respecte de l'evolució de les reserves hidríques a les Illes. A Mallorca, el març es troben en un 56 per cent de la seva capacitat; això suposa 10 punts més que el mateix mes de l'any passat. L'illa d'Eivissa té un augment superior i passa del 54 al 67 per cent. Mentre que l'única que disminueix és Menorca, on del 51 per cent del 2004 s'ha passat al 50 d'enguany.

Una altra de les actuacions de la Conselleria és la gestió d'un pla de recerca de fuites en la xarxa de subministrament d'aigua. Es du a terme amb els tres consells i Font explicà que d'aquí a final de legislatura s'hi hauran invertit més de 10 milions d'euros. Per acabar, féu una breu referència a l'estat dels embassaments, gestionats per Emaya, i comentà que estan millor que l'any passat i fregant el 90 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris