algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Unes 10.000 famílies demanaran a partir d'avui una plaça escolar

Els pares tenen fins dia 29 d'abril per sol·licitar el centre desitjat

Prop de 10.000 famílies, que són aquelles que tenen infants que han de ser escolaritzats el curs que ve, podran sol·licitar a partir d'avui el centre escolar que desitgin pels seus fills. El termini de sol·licitud de plaça escolar per a les famílies que vulguin exercir el seu dret a la lliure elecció de centre acabarà dia 29 d'abril.

Les novetats d'enguany són que la Conselleria d'Educació comprovarà directament a través de l'Agència Tributària els ingressos de les famílies, i que els menors que siguin fruit d'un part múltiple tendran prioritat a l'hora d'ingressar als centres.

Tanmateix, aquests condicionants només es tendran en compte als centres que es veuen superats per la demanda de places. En aquests casos, la Conselleria donarà fins a 3 punts per la renda per càpita de les famílies; fins a 2 punts per la proximitat del domicili de residència o de feina al centre escolar; entre 3 i 4 punts per cada germà que estigui escolaritzat al centre desitjat; fins a dos punts per la discapacitat que puguin patir el menor o els membres de la seva família, i fins a 2 punts per família nombrosa. A més, a diferència del Govern anterior, l'Executiu permet que les escoles concedeixin un punt extraordinari als fills d'antics alumnes, treballadors, o de parts múltiples.

Una vegada demanades les places als centres escolars, el 20 de maig la Conselleria publicarà la llista provisional d'admesos. Entre el 23 i el 25 de maig del mateix mes les famílies que no estiguin d'acord amb el centre assignat podran presentar reclamacions. Finalment, el 10 de juny es publicaran les llistes definitives.

Les matriculacions s'hauran de realitzar entre el 13 i el 14 de juny per als alumnes d'infantil i primària i entre el 5 i el 8 de juliol per als alumnes de l'Ensenyament de Secundària Obligatori (ESO) i de Batxillerat. A pesar que el Govern s'ha proposat l'objectiu que totes les famílies escolaritzin els seus menors en el centre desitjat, el mateix conseller, Francesc Fiol, reconeix que aquest objectiu és pràcticament impossible d'assolir aquesta legislatura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris