algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
17°

Cort empadrona per omissió just el 10% d'estrangers que ho demanen

Per Població, que ha habilitat 14 taules, passen cada dia mil persones

LL.L. Palma.
L'Ajuntament de Palma només acceptà dilluns 50 de prop de 500 sol·licituds d'empadronament per omissió que presentaren els estrangers que desitgen regularitzar-se.

Així ho confirmà ahir el Consistori, després d'haver d'habilitat 14 taules a les oficines municipals de la plaça de Santa Eulàlia per atendre les prop de mil persones que passen cada dia. Aquesta allau de peticions s'ha produït després de l'anunci del Govern central, d'acceptar que els estrangers que demostrin que residien a l'Estat espanyol abans del 7 d'agost de l'any 2004 es puguin empadronar amb l'antiguitat que els correspon. D'aquesta manera, podran complir un dels requisits per obtenir el permís de feina en el període extraordinari de regularització que està en vigor fins al pròxim 7 de maig.

L'Ajuntament de Palma va informar ahir que de les 14 taules habilitades per a l'expedició de certificats, quatre són per atendre la gent que demana altres gestions diferentes de l'empadronament per omissió. Tanmateix, per evitar el caos a Santa Eulàlia, Cort recomanà ahir als ciutadans que vulguin obtenir un certificat d'empadronament distint del necessari per al procés de regularització, que acudeixin a les Unitats Integrades d'Atenció al Públic -UIAP-, situades a Son Dameto, s'Escorxador, l'Arenal, les Avingudes, el Coll d'en Rabassa i Son Ferriol.

A pesar de la preparació de tot aquest dispositiu, el PSOE va acusar ahir a la batlessa, Catalina Cirer, «de falta de previsió en les coes d'empadronament» i va reclamar «la dotació de més recursos». En aquest sentit, des del principal partit de l'oposició municipal, acusen els responsables municipals del PP d'estimar-se més «no fer res i centrar la seva actuació en les crítiques cap al Govern central».

Així mateix, i a pesar que Cort recomanàs ahir als ciutadans adreçar-se a les Unitats d'Informació i Atenció Pública, el PSOE recordà a Cirer i al seu equip de batlia que «les oficines de districte han de servir per a qualque cosa més que per a fotos inaugurals».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris