nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'oposició exigeix la retirada del fulletó que informa del botelló

Considera que és poc «rigorós» i que «criminalitza els joves»

Tots els partits polítics de l'oposició de l'Ajuntament de Palma han exigit la retirada del fulletó informatiu sobre el botelló que ha adreçat el Consistori al jovent de la ciutat. A més, han considerat insuficients les mesures contra el consum d'alcohol a la via pública.

Des del PSOE han considerat que les mesures preses són necessàries, però al mateix temps «insuficients» i han acusat la regidora de Sanitat i Consum, Marina Sans, i la batlessa, Catalina Cirer, de «voler confondre i criminalitzar l'actitud dels joves».

La regidora socialista Virgínia Abraham manifestà que s'està actuant contra els efectes col·laterals que produeix el botelló, però que es deixa de tractar el tema del consum d'alcohol al carrer com un problema de salut pública. Abraham digué que el fulletó en qüestió ha de ser retirat perquè relaciona el consum d'alcohol amb malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats.

EU-EV ha dit que el fulletó «no farà més que promoure la hilaritat dels seus destinataris». Troben que el seu llenguatge és «amonestador i redactat des d'un plànol de superioritat incapaç d'arribar als joves».

Però, Eberhard Grosske s'alegrà que el PP hagi fet seva la posició d'EU-EV de no prohibir sense matisos el consum d'alcohol al carrer i d'abordar la qüestió del botelló des d'una perpectiva més raonable, és a dir, obligar les persones que vulguin practicar-ho a respectar el dret dels altres ciutadans.

El PSM ha qualificat el full de «poc rigorós i infantil», a més de presentar importants mancances. Els nacionalistes demanen la seva retirada perquè «falta a la veritat quan especifica que el consum d'alcohol provoca embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual».

Per a la regidora del PSM, Maria Costa, no es pot instar els joves a «practicar les seves funcions quan no se'ls hi ha donat ni tan sols una adreça de contacte ni les activitats especialment adreçades per a ells que fa tanta estona demanen el PSM i els joves».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris