nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Cort cedeix 25.285 m al Consell per ampliar la incineradora de Son Reus

A canvi, la institució insular haurà d'abonar 1,2 milions anuals

L'Ajuntament de Palma ha cedit 25.285 metres quadrats al Consell de Mallorca perquè pugui ampliar la incineradora de Son Reus.

En contraprestació, la institució insular adequarà un terreny annex de 80.000 metres quadrats que es destinarà a abocador i que es transferirà al Consistori perquè se n'encarregui de la gestió i l'explotació, incloent-hi la clausura i la postclausura, durant el termini del conveni, que és de 35 anys.

El Consell de Mallorca abonarà la quantitat fixa anual d'1,2 milions d'euros en concepte de cessió de terrenys i de manteniment de l'abocador. La cessió, doncs, es farà per un període de 35 anys a partir del dia que el Consell estigui en disposició legal de poder iniciar les obres, que en cap cas no serà superior a un any.

En la revisió del Pla Director Sectorial, la institució insular es compromet a instar la requalificació urbanística dels terrenys de l'Ajuntament de Palma, de la finca de Son Reus, no afectats per infraestructures anteriors, ni les que són objecte d'aquest conveni, perquè quedin considerades sistemes generals, comunicacions i infraestructures, tal com estableix el PGOU de Palma l'any 1999.

D'altra banda, Cort col·laborarà i facilitarà la millora del vial d'accés a les instal·lacions de tractament, com també els programes de control de les gavines o la tramitació de les llicències municipals que siguin necessàries. A més, l'Ajuntament rebrà de la Conselleria de Cooperació Local del Consell de Mallorca 250 contenidors de 3.200 litres per a envasos -amb aquesta adquisició es donaran per cobertes totes les barriades de Palma- i 350 contenidors de paper.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris