nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Consell no requalificarà les terres dels Nigorra per fer el Centre Esportiu

Vicens assegura que «massa esforç ha costat redactar el Pla Territorial com per començar a botar-s'ho»

61150

Membres d'EU-Els Verds devora els terrenys projectats per al Centre de Tecnificació Esportiva.

En una entrevista a aquest diari, Bartomeu Vicens, conseller de Territori del Consell de Mallorca, reiterà que el Pla Territorial no contempla la creació d'un centre esportiu de les característiques que l'empresa Dragados, controlada pel president del Reial Madrid, Florentino Pérez, vol construir a les terres dels Nigorra. L'Executiu insular no requalificarà ni un sol metre dels terrenys que la família Nigorra posseeix al Pla de Ses Penyes Rotges i al Sementer de Son Flor perquè construeixi allà el Centre.

El màxim responsable de Territori apuntà que el punt 3C de la norma 57 del Pla Territorial de Mallorca preveu la implantació d'una «gran àrea esportiva d'ús de lleure complementari a Calvià», però advertí que la regulació «no diu res de zones dedicades a l'ús comercial». «Per això em resulta preocupant que el projecte presentat per Dragados i el Consorci parli d'una superfície comercial de 9.000 metres quadrats».

El conseller incidí que la voluntat del punt 57 del Pla és la de crear una zona «purament» dedicada a la pràctica esportiva. Una «zona» que no només es limita a Calvià, sinó que també fa referència a Andratx o Puigpunyent.

Vicens deixà patent la seva estranyesa davant de la manera de procedir de l'Ajuntament, ja que: «ningú de Dragados ni del Consorci ha passat per les dependències de Territori per informar del projecte, o per assessorar-se de qüestions tècniques». Unes qüestions que els progenitors del polèmic projecte sembla que no tenen molt clares a causa que, com recalcà Vicens, «l'ús complementari que contempla el Pla Territorial és de lleure i no comercial».

Així mateix, a més de deixar clara la inviabilitat de la construcció del Centre a les terres dels Nigorra, Vicens acabà de desacreditar el projecte quan apel·là al Pla general d'Ordenació Urbana de Calvià. I és que la regulació d'usos del municipi deixa molt clar que l'ús esportiu que es pretén donar als terrenys ha de tenir «el 95% de la intensitat d'ús o aprofitament urbanístic de la parcel·la», mentre que el 5% restant «ha de considerar-se com a secundari o complementari». Una complementarietat que el pla territorial cataloga «de lleure» i que per ser transformada en comercial faria necessària una modificació del PGOU que adaptàs les terres dels Nigorra a les directrius del Pla Territorial, cosa que Territori ni tan sols es planteja.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris