nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Les associacions de pares reclamen la construcció de dues noves escoles

Demanen a l'Ajuntament que cedeixi uns terrenys a la Conselleria d'Educació


Una representació de gairebé totes les associacions de pares i mares d'alumnes dels centres escolars d'infantil i primària del municipi de Manacor protagonitzaren el passat dilluns vespre una reunió amb un objectiu clar: impulsar un front comú encaminat a la creació de més places escolars. Els pares i mares del alumnes de les 14 escoles de Manacor, Porto Cristo, s'Illot i Son Macià no volen romandre de braços aplegats davant la problemàtica derivada de la massificació a les aules i és per això que reivindiquen dues noves escoles, una a Manacor i l'altra, a Porto Cristo.

Els pares i mares que han fet un front comú materialitzat en una plataforma «per una escola més digne» exigeixen, a través d'una carta adreçada al batle de Manacor, Antoni Pastor, que «d'una manera urgent cedeixi uns terrenys a la Conselleria d'Educació per construir-hi dos col·legis, un d'infantil i un de primària, a Manacor i al Port». Les Apimes de Manacor demanaran una audiència amb Pastor i amb la delegada de Cultura, Maria Antònia Mercant.

«Cal també que sigui el propi Ajuntament el que insti a la Conselleria perquè es facin les passes oportunes amb la finalitat d'impulsar nous centres al municipi», han explicat un bon grapat de progenitors reunits.

Els números són superiors a allò que marca la llei, ja que els alumnes per aula se situen a una mitjana propera als 30 nins, així com les dobles i, fins i tot, triples vies que suporten alguns cursos de determinades escoles. Tot això contribueix que «baixi el nivell escolar i tot plegat, dificulta l'atenció educativa a les aules», denuncien els progenitors.

Les associacions de pares i mares d'alumnes donaran a conèixer a la resta dels progenitors la necessitat que les administracions impulsin noves escoles a Manacor per aturar la massificació a les aules d'arreu del municipi. Fa 12 anys que a Manacor no s'ha fet cap nou centre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris