algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

La Sala treu una potent campanya de normalització lingüística del català

S'estén als àmbits esportiu, comercial i artístic de la societat manacorina


«Allò que es veu, s'aprèn. Allò que està ben après, mai no es perd». Amb aquestes paraules, la delegada de Cultura a l'Ajuntament de Manacor, Maria Antònia Mercant, presentà ahir la nova campanya de normalització lingüística que ara impulsa la Sala sota el lema «Transmet la teva herència. Utilitza la nostra llengua». És una iniciativa encaminada a fomentar l'ús de la llengua catalana «ambiciosa» i «multidisciplinar», perquè incideix en el sector esportiu, comercial i artístic. La campanya també es divulgarà a través de la televisió de Manacor.

La campanya de normalització és un projecte que neix per cobrir tres anys i pretén, entre d'altres objectius, «potenciar l'arrelament cultural». La iniciativa començarà a materialitzar-se a partir del proper mes dins l'àmbit esportiu. «Deixa que el català també jugui» n'és el lema. El volei, el bàsquet i el futbol encetaran la campanya. «Està previst instal·lar les pancartes amb el lema de la campanya als recintes esportius i, en general, a tots els espais on es practiquen aquests esports», explicà la directora en funcions del departament de Normalització Lingüística, Susanna González, que juntament amb Magdalena Gelabert, directora de la Fundació Alcover, són les ànimes impulsores de l'escomesa.

Per fer arrelar els vocables del català dins l'àmbit esportiu també es repartirà material didàctic, es faran tallers de jocs esportius i sessions pràctiques just abans dels entrenaments, tot utilitzant el vocabulari adient a cada pràctica esportiva.

Per al 2006, la campanya abraçarà esports com el ciclisme, el tennis i l'hípica. Aquest cop, la campanya s'estendrà a l'àmbit comercial. L'atletisme, el judo i la gimnàstica seran els esports elegits en el darrer any de la campanya i l'àmbit artístic en serà objecte de la normalització lingüística.

Paral·lelament, González explicà ahir que «estic duent a terme un treball de camp per estudiar l'ús del català a l'àmbit esportiu, de moment, i detectar-hi les diferents errades».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris