algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

Les terrasses tornen al passeig marítim sense amenaça de multes

Delegació de Govern va autoritzar l'ocupació amb condicions

Les terrasses dels bars i restaurants tornen progressivament al passeig marítim de Can Picafort, aquesta vegada situades sobre les voreres. Després que l'any passat l'amenaça d'imposició de multes per part de la Delegació de Govern obligàs els restauradors a retirar totes les terrasses que ocupaven el passeig marítim (solament tres van mantenir-se legalment en una zona no afectada per la delimitació), ara les taules i cadires tornen al seu lloc, aquesta vegada amb permís del delegat de Govern, Ramon Socias, i alineades a la dreta, davall de les voravies.

Fonts de la Delegació de Govern van informar ahir que queda autoritzada la instal·lació de taules i cadires sempre que aquestes quedin a la zona de terra i no a la de mar, no ocupin més d'un metre de superfície i deixin un espai lliure de passada de quatre metres d'ample en el passeig marítim perquè circulin vehicles d'emergència en cas de necessitat. Fins ara els restauradors han complit aquestes condicions.

Així les coses, l'Ajuntament de Santa Margalida està concedint les autoritzacions municipals per col·locar les taules i les cadires previ pagament de la taxa municipal corresponent. I és que precisament el 2004 l'Ajuntament va deixar d'ingressar 17 milions de les antigues pessetes en concepte d'ocupació de la via pública després de deslligar-se la polèmica.

La instal·lació de les taules i les cadires sobre el passeig marítim va quedar decidida a l'inici de l'any 2005 durant una reunió a la Delegació de Govern amb representants dels restauradors i dels ajuntaments afectats. «Si compleixen el que s'acordà no s'obriran expedients d'infracció», van confirmar fonts de la Delegació de Govern.

El darrer any es varen iniciar diferents expedients d'infracció als restauradors que varen muntar les seves terrasses davall el passeig, encara que un cop que varen començar les inspeccions tots els comerciants desmuntaren taules i cadires.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris