algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Convocada de manera oficial la vaga al hàndling dels aeroports

A Balears hi ha uns 5.000 treballadors afectats i dos operadors

Els sindicats UGT, CCOO i USO convocaren ahir de manera oficial dues jornades de vaga per als dies 29 d'abril i 4 de maig en totes les empreses encarregades de l'assistència en terra d'avions i passatgers, activitat coneguda com hàndling, que operen als 44 aeroports de la xarxa espanyola gestionada per Aena, entre els quals hi ha els de Balears, anunciaren ahir en roda de premsa CCOO i UGT.

«La vaga afectarà tots els treballadors de les empreses d'hàndling en tots els aeroports espanyols», explicaren Francisco Rodríguez, secretari federal de la secció de transport aeri d'UGT, i José Antonio Herráez, secretari general del sector aeri de CCOO.

Segons un comunicat dels sindicats, aquesta protesta té per objectiu exigir al Ministeri de Foment que promogui la firma d'un conveni estatal per al sector dels serveis d'hàndling.

Amb aquesta acció de protesta, que podria anar succeïda d'altres mobilitzacions al llarg de la temporada alta, els sindicats volen contrarestar la «precarietat» laboral que caracteritza els serveis en terra, una activitat que ocupa 25.000 treballadors a Espanya, dels quals 5.000 presten servei als aeroports de les Illes.

Segons les centrals sindicals, entre els treballadors de l'hàndling abunden els professionals amb contractes de jornada reduïda i baixos salaris, una situació que es pot veure agreujada, d'acord amb les fonts, amb la irrupció de nous operadors d'hàndling.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris