algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Cabrer espera que avui s'acordi amb Foment el nou conveni viari

El Consell diu que el Govern els cedeix protagonisme per «por»

La consellera d'Obres Públiques i Transport, Mabel Cabrer, confià ahir que la reunió d'avui a Madrid entre els responsables del Govern, dels tres consells i del Ministeri de Foment serveixi per assolir un acord sobre el nou conveni de carreteres oferit per Madrid.

A més de Cabrer, la reunió amb el secretari d'Estat d'Infraestructures del Ministeri de Foment, Víctor Morlan, comptarà amb la presència de la vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, del conseller d'Obres Públiques del Consell de Mallorca, Antoni Pascual, de la presidenta de Menorca, Joana Barceló, i del president d'Eivissa, Pere Palau. Ells hauran de negociar els projectes que Madrid es va comprometre a finançar a través d'un nou conveni, dotat amb 568'6 milions d'euros fins el 2020.

La consellera manté que Madrid no pot condicionar l'acceptació del nou conveni a la renúncia del Govern a l'anterior; i es mostrà convençuda que els consells li faran costat perquè molts projectes estan en execució. També recordà que en la reunió d'avui el Govern ha cedit protagonisme als consells per afavorir l'entesa i advertí que la delegació balear representarà també la majoria d'opcions polítiques. Per això, considerà que no hi hauria d'haver «emperons» a la consecució d'un acord.

Per la seva part, el responsable d'Obres Públiques del Consell, Antoni Pascual, assegurà ahir que l'«invent» del Govern perquè els consells intervenguin en la negociació del nou conveni reflecteix la seva «por» a assumir les competències que té amb l'objectiu d'«evitar conflictes». Pascual, que recalcà que la prioritat del Consell és el segon cinturó, apuntà que la reunió d'avui servirà per comprovar la «voluntat» de Madrid.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris