nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Son Dureta habilita deu llits «X» per la forta pressió assistencial

El gerent del centre, Carles Ricci, reconeix que l'hospital «és ple»

S. CARBONELL.Palma.
L'hospital de Son Dureta encara manté una forta pressió assistencial i una ocupació mitjana del 99%, per la qual cosa s'han hagut d'habilitar deu llits «X» -la instal·lació d'un quart llit en habitacions de tres- al centre sanitari.

Així ho confirmà ahir el gerent de l'hospital Son Dureta, Carles Ricci, el qual manifestà que «esperam que a final d'abril baixi la pressió assistencial» suportada per l'hospital des que començà l'epidèmia de grip, el mes de gener.

«Son Dureta continua ple sobretot perquè hi ha molta gent gran que necessita tractament assistencial», assenyalà el gerent del centre. A més, encara no s'han habilitat prou espais per a l'atenció sociosanitària i també «ha conclòs el conveni amb els hospitals privats per desviar malalts, ja que era un acord puntual motivat per l'epidèmia de grip», concretà Ricci.

De moment, l'edifici de Son Dureta encara disposa de 15 llits extra habilitats a l'Hospital General i que a més s'empren de manera habitual.

De fet, les queixes per la forta pressió assistencial que sofreix l'Hospital Universitari d'uns mesos ençà no s'han fet esperar i, d'aquesta manera, diversos pacients del complex ja han denunciat l'obligació de compartir habitació amb tres malalts més.

Així mateix, aquesta problemàtica ha generat queixes i comentaris entre el personal del centre sanitari de Palma, que ha de viure cada dia els entrebancs derivats d'aquesta situació de saturació.

Per la seva banda, el gerent Carles Ricci manifestà ahir que «el personal de Son Dureta està acostumat a treballar amb una forta pressió assistencial» i afegí que les protestes que puguin sorgir entre el personal son mínimes, i que en qualsevol cas es tracta de casos molt puntuals.

Tot i la forta pressió esmentada, el mateix facultatiu sosté que l'atenció sanitària i assistencial a l'Hospital Universitari queda garantida i confià que la situació millori a final de mes perquè es puguin tancar, d'aquesta manera, els llits «X».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris