algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

La tecnologia de l'alimentació, tema central de la IV Fira de la Ciència

L'exposició tindrà lloc del 28 al 30 d'abril al recinte d'Ifebal de Palma

La IV edició de la Fira de la Ciència tindrà com a tema central la ciència i la tecnologia de l'alimentació, motiu pel qual el lema serà «Alimenta't de ciència», els pròxims 28, 29 i 30 d'abril al recinte firal del Polígon de Llevant de Palma.

El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis d'Ayreflor, amb el d'Educació, Francesc Fiol, i amb el vicerector d'Investigació de la UIB, Francesc Muñoz, en presentaren el programa.

Ramis explicà que «la mostra tindrà un pressupost de 400.000 euros i les previsions són que durant els tres dies hi assisteixin devers 15.000 persones, un 20% més que l'any passat».

El titular d'Hisenda assegurà que es posaran a l'abast de la indústria alimentària els darrers avanços tecnològics i científics, com també les aplicacions d'I+D que es duen a terme des de les Balears. Tot plegat «permetrà mostrar als nostres empresaris, i als visitants en general, de quina manera els processos químics i les tècniques científiques poden influir en la millora de la qualitat final dels productes».

Així mateix, el conseller d'Educació assenyalà que l'exposició inclourà un extens programa de tallers complementaris en els quals participaran 27 centres educatius de tot l'Arxipèlag amb un objectiu molt clar: «potenciar la creativitat dels alumnes i animar els estudiants a cursar estudis superiors de caire científic».

Per la seva banda, Francesc Muñoz recordà que la Fira de la Ciència ja ha arrelat en la societat balear i «permet mostrar molts dels projectes que es desenvolupen als diferents departaments d'investigació de la UIB».

Quant a les activitats, hi destaca una exposició d'aliments que inclourà tasts per als visitants, però amb enfocament distint del d'una mostra de cuina, perquè l'objetiu és la investigació dels gusts i les textures des d'un punt de vista científic.

L'exposició constarà de 5.500 m2 dividits en 86 expositors i 105 estands i necessitarà la col·laboració de 1.500 persones.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris