algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'empadronament per omissió duplica la coa d'immigrants a Cort

Malgrat l'augment de personal fou impossible atendre tothom


Arran del canvi en la documentació sol·licitada pel Govern central als treballadors immigrants per a la seva regularització, l'Ajuntament de Palma ha vist com ahir les cues per tal d'aconseguir el certificat d'empadronament es duplicaven, passant de les 500 persones habituals a les 1.000.

Les sol·licituds de l'empadronament per omissió han desbordat les previsions de l'Ajuntament i malgrat l'augment de personal que s'havia fet, ha estat impossible atendre tothom.

Des del consistori palmesà es tem que com més a prop estigui el 7 de maig, el final del termini per a la regularització, hi hagi una afluència d'immigrants encara molt més superior.

El Govern central va obrir el procés de regularització extraordinària el febrer, demanant com a necessari un certificat d'empadronament, des d'ahir s'acceptaven altres documents, com la targeta d'assistència sanitària, que demostrassin que el sol·licitant es trobava a Espanya des de feia més de sis meses.

Ara, cada Ajuntament ha de decidir quins papers accepta perquè es demostri l'estada dels immigrants a l'Estat espanyol.

De les 386.173 sol·licituds de regularització de treballadors inmigrants que ha rebut la Seguretat Social al conjunt d'Espanya, 12.668 corresponen a Balears. La majoria d'aquests treballadors a les Illes es dediquen al servei domèstic, un 61,4 per cent ho fa.

Des d'ERC, s'ha demanat al ministre de Treball i Afers Socials, Jesús Caldera, l'obertura d'un nou període de regularització per considerar que l'actual, fins el proper 7 de maig, «s'ha demostrat que és breu i insuficient».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris