algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Caminar pel barri de Son Gotleu: una autèntica cursa d'obstacles

Elements perillosos a peu de carrer compliquen la vida als veïns


De mica en mica, la barriada de Son Gotleu es desperta de la seva letargia i passa de ser un monstre adormit a l'indret tradicional i viu que era altre temps. Després d'un oblit institucional que s'ha allargat dècades, aquest barri obrer veu com a poc a poc s'obren les portes per a l'esperança.

Aquests darrers anys hi ha hagut canvis, molt tímids, però cap endavant en tots els casos. No obstant això, i tot i que la situació hagi millorat des d'un punt de vista objectiu, són molts els veïns que encara es troben lluny de mostrar una satisfacció sense emperons. Els problemes socials encara són enormes i el manteniment general de la barriada, a pesar dels esforços recents, deixa encara molt per desitjar.

El simple fet de caminar per Son Gotleu implica un risc, ja que hi ha nombrosos elements perillosos a peu de carrer. Habitatges abandonats en molt mal estat de conservació, esvorancs a les voreres, cruis a les façanes i cornises i una mala fi de trastos abandonats en zones comunes constitueixen perills potencials que fan de passejar pels carrers una cursa d'obstacles.

A pesar de les campanyes intenses de rehabilitació d'edificis i de neteja viària que s'han impulsat des de les institucions, és molt el camí que queda per recórrer. Nombroses comunitats en conflicte intern es resisteixen a emprendre les remodelacions de les façanes tot i els esforços de l'Associació de Veïns Orson Welles en aquest sentit.

De la mateixa manera, tal com ens manifestà ahir el president d'aquesta entitat veïnal, Ginés Quiñonero, «mai no s'havia netejat tant el barri com ara, però la manca de civisme de moltes persones fa que encara així Son Gotleu estigui brut». En la nostra visita a la zona hi hem trobat des de clovelles d'ou i restes de verdures i hortalisses, fins a embolcalls de plàstic de múltiples productes o, fins i tot, un cotxet de nadó ple de brutor abandonat a la via pública.

Els operaris d'Emaya treballen sense descans per recuperar la salubritat i la imatge de Son Gotleu, però sembla que alguns residents no tenen gens interès que la situació millori i persisteixen a actuar sense miraments.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris