nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Cort perseguirà el botelló i multarà a qui embruti o faci renou al carrer

Les sancions podran ser condonades per treballs a la comunitat

L'Ajuntament de Palma ha posat en marxa una sèrie de mesures per perseguir el botelló i multar els qui facin renou o embrutin la via pública realitzant l'esmentada activitat.

Les mesures per a la prevenció del consum d'alcohol al carrer tindran com a novetat que les multes imposades podran ser condonades per treball per a la comunitat. Així es regulen les sancions, que aniran des dels 150 als 300 euros per fer renou, i dels 300 als 900 euros per als qui deixin brutor després de la seva activitat.

S'anuncià, doncs, la creació de sis places d'informadors pertanyents a la Creu Roja que desenvoluparan tasques de conscienciació vers el consum d'alcohol entre el jovent, a més d'explicar les problemàtiques conseqüents després de consumir-ne de manera abusiva.

Dos policies locals patrullaran permanentment per la zona màxima d'influència del botelló que es concentra a Palma. Els agents vetlaran pel compliment de les mesures des de l'Auditòrium fins al Moll, passant per tota la zona de bars.

A més, s'ha anunciat que cada cap de setmana la Policia Local de Palma, i de manera alternativa, realitzarà controls d'alcoholèmia per evitar-ne el consum abusiu entre els conductors que transitin per la zona de festa del passeig marítim.

També s'efectuarà un control exhaustiu als locals d'oci d'aquella àrea. Dos inspectors de consum duran a terme inspeccions nocturnes als esmentats establiments amb l'objectiu de fer analítiques sobre la qualitat de l'alcohol que es dispensa als bars. La intenció, doncs, és evitar que els joves de Palma siguin consumidors d'alcohol adulterat, altrament denominat popularment com a «garrafó».

Per fomentar la neteja, l'Ajuntament de Palma ha adquirit 40 contenidors verticals per a envasos que es distribuiran per tota la zona d'influència del botelló al passeig marítim. Aquests 40 s'han d'afegir a les papereres existents. Ascendeix a 60 la suma total de llocs on es podran dipositar les botelles, els tassons i altres estris emprats per a la pràctica del consum d'alcohol a la via pública.

D'altra banda, Emaya efectuarà una doble tasca de reforç de neteja. Els operaris de l'empresa municipal començaran a fer net a les 3.30 hores de la matinada per recollir les bosses i la brutor que s'ha deixat. Aquesta actuació es veurà reforçada amb les tasques diàries, que comencen a les 7 hores del matí, per acabar de fer una neteja més polida de l'indret.

Des de l'Ajuntament de Palma es volgué destacar la necessitat de comptar amb una ciutat més neta, tot esperant que aquestes mesures preses per a la prevenció del consum d'alcohol a la via pública serveixin per conscienciar els joves per ser més respectuosos amb la ciutat i evitar els problemes d'addicció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris