nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El centre esportiu projectat no és el que preveu el Pla Territorial de Mallorca

El Consell adverteix que construir un centre comercial no s'adiu amb la idea original

El projecte del Centre de Tecnificació Esportiva de Calvià presentat per l'empresa constructora Dragados SA i pel consorci format per l'Ajuntament calvianer, el Govern i S'Institut, no és el previst en el Pla Territorial de Mallorca.

Així ho reconegueren ahir fonts de la Conselleria de Territori del Consell de Mallorca, institució que al final serà l'encarregada de donar o no el vistiplau a la requalificació dels terrenys rústics propietat de la família Nigorra, on els impulsors de l'actuació referida tenen previst habilitar un complex per a esportistes d'elit, l'extensió del qual ocuparà 500.000 metres quadrats del pla de ses Penyes Roges i el sementer de Son Flor.

Tanmateix, les discrepàncies entre el projecte previst pel Pla Territorial i el presentat per Dragados SA i pel consorci esmentat es comencen a perfilar. Encara més perquè l'estudi de viabilitat d'implantació del Centre de Tecnificació Esportiva de Calvià inclou, gairebé com a condició sine qua non, la construcció d'un centre comercial de 9.000 metres quadrats la concessió o l'arrendament del qual contribueixin a sufragar un projecte que l'informe en qüestió xifra en 92 milions d'euros. D'aquests, se'n destinarien 22 a la compra dels terrenys on s'alçaria el centre esportiu.

Uns solars, els de la família Nigorra, que tal com avançà Diari de Balears en la seva edició de diumenge, tenien el 2004 un valor cadastral de 10.000 euros. Així, una vegada requalificats com a urbanitzables, passarien a valer -segons el preu de venda fixat per l'estudi de Dragados SA- 15 milions.

Tant l'esplanada de ses Penyes Roges com el sementer de Son Flor figuren al Pla Territorial de Mallorca com a àrees de transició -AT-, «que poden servir per a equipaments» però no per a l'ús comercial que representa l'edificació d'un hipermercat que, a priori, només ha de comercialitzar materials per a la pràctica esportiva.

En aquest sentit, s'ha pensat en un establiment de Decathlon. Tanmateix, després de la reunió amb els directors generals de l'Ajuntament de Calvià, Antoni Rami i Joaquín Legaza, l'ànim del gegant gal d'obrir un nou local al municipi calvianer sembla que s'ha aturat a hores d'ara.

L'absència de la superfície comercial suposaria un dèficit de finançament que podria provocar que el concurs per a l'adjudicació del projecte es declaràs desert.

De la mateixa manera, convé recordar que el termini d'al·legacions a l'actuació planejada per Dragados SA, l'Ajuntament de de Calvià, el Govern i S'Institut acabà la setmana passada i, segons fonts municipals, la convocatòria del concurs per a l'adjudicació del projecte i la presentació de les seves bases sembla imminent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris