muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

La suspensió del nou PGOU pot retardar projectes municipals

L'oposició veu un «fracàs urbanístic del PP en deu anys de govern»

La suspensió durant un llarg període de temps de l'aprovació definitiva per part del Consell del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) d'Inca pot causar seriosos problemes a l'equip de govern municipal.

L'Ajuntament d'Inca ha avançat l'execució de diversos projectes urbanístics municipals que estan inclosos en el nou PGOU, com la construcció de 77 habitatges de protecció oficial, un nou col·legi públic, un altre centre de salut, o el tercer polígon industrial, entre d'altres.

Si la ponència política fa cas de la proposta dels tècnics de la Comissió Insular d'Urbanisme, el PGOU haurà de ser rectificat i portat novament al ple municipal d'Inca, abans de tonar a passar pel Consell, la qual cosa retardaria almenys un parell de mesos la seva aprovació definitiva i els esmentats projectes municipals.

L'àrea d'Urbanisme d'Inca ja treballa a esmenar les deficiències i a intentar acordar amb els responsables del Consell l'aprovació definitiva del PGOU de la manera més ràpida possible.

Entre d'altres deficiències, els tècnics detectaren que el PGOU d'Inca que subtituirà el vigent des de 1987 s'excedeix en la previsió de creixement de sòl urbanitzable d'acord amb les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) i el Pla Territorial de Mallorca (PTM).

Des dels grups de l'oposició, ahir es va criticar durament l'equip de govern per aquesta nova aturada en l'aprovació del PGOU.

«No es tracta de petites errades, excedir-se en sòl urbanitzable és una cosa greu, atès que ara s'hauran d'eliminar sectors i unitats d'actuació previstes en què ja s'havien creat expectatives», afirmà Xavier Ramis (PSOE), criticant que «des de l'oposició ho havíem advertit reiteradament».

Xisca Vives, del PSM, considerà que «en l'àrea d'Urbanisme succeeixen massa coses estranyes amb el consentiment del batle». «Sembla mentida que després de tants anys, despeses i esforços, l'Ajuntament d'Inca no sigui capaç de presentar un PGOU acceptable per ser aprovat», afegí.

Per la seva banda, Xisco Mulet (UM) advertí que «en algunes coses volen ajustar-se al PTM i en altres a les DOT, segons els beneficiï o no. Crec que s'han passat de llests i els ho havíem advertit. Després de 10 anys governant, la seva política urbanística és un fracàs demostrat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris