nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Rebuig total del GOB al parc eòlic projectat a les muntanyes d'Artà

Denuncien que «és una de les zones més protegides de Mallorca»

M. PUIGRÒS.Artà.
Després que l'empresa Gesa-Endesa comunicàs a la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia la intenció de construir un parc eòlic entre Artà i ses Salines, ja s'ha donat a conèixer la ubicació final triada per a aquestes instal·lacions: les muntanyes d'Artà.

El Grup Balear d'Ornitologia -GOB- no s'ha torbat a pronunciar-s'hi. Així, els ecologistes critiquen amb duresa que «es vulgui ubicar el parc eòlic d'Artà en una de les zones més protegides de Mallorca», tenint en compte que els aerogeneradors esmentats s'han projectat en una de les àrees que «eren parc natural» encara no fa un any, i que en aquests moments tenen la catalogació d'Àrea Natural d'Especial Interès -ANEI-, Zona d'Especial Protecció per a Aus -ZEPA- i també Lloc d'Interès Comunitari -LIC.

Des del GOB, assenyalen que «els paratges afectats per aquest pla comprenen franges de garriga, molt característica d'aquesta part de la serra de Llevant. El lloc té un gran interès paisatgístic a causa del seu grau elevat de naturalitat i per la seva manca d'alteracions antròpiques».

En aquest sentit, el GOB reclama un canvi d'ubicació de les instal·lacions esmentades, amb la intenció de no crear nous impactes en zones d'elevat valor ecològic.

De fet, quan es presentaren els projectes de parcs eòlics a les Illes, el GOB es felicità que Gesa apostàs per les energies renovables, però ja anuncià que serien molt exigents a l'hora d'evitar que la construcció de cap complex d'aquest tipus afectàs espais d'interès ecològic.

D'aquesta manera, els conservacionistes ja proposaren en el seu moment, a mitjan mes de març d'enguany, que la ubicació dels parcs eòlics prevists per Gesa-Endesa coincidís amb zones degradades o ja ocupades, com ara la superfície d'un polígon industrial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris