algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Fins a 17 hotels ofereixen ja el tot inclòs, 9 més que en el 2004

Els comerciants demanen al batle Miquel Ferrer la seva mediació


Fins a 17 hotels d'Alcúdia ofereixen ja als seus clients el tot inclòs. D'aquests, 9 comercialitzen dins aquesta modalitat el 100% de les seves places; els altres 8 ho fan solament amb un dels seus touroperadors, la qual cosa suposa una dotzena més de places per establiment aproximadament.

El tot inclòs està guanyant terreny en els darrers anys (9 establiments s'hi han adherit enguany) i la situació comença a preocupar l'oferta complementària d'Alcúdia. No en va fa dues setmanes, una dotzena de comerciants de l'avinguda Tucan es rebel·lava contra el tot inclòs d'un dels establiments pioner a l'hora d'oferir aquest servei als seus clients, els antics hotels Reina, avui Mac Hotels.

La decisió de la cadena hotelera (facilita el tot inclòs des de fa una dècada) d'oferir servei de bar als seus clients 24 hores al dia ha despertat la ira d'alguns comerciants, propietaris de bars, restaurants i recreatius, que han posat el crit en el cel i han arribat fins i tot a demanar la intervenció del batle, Miquel Ferrer (UM), per frenar aquest tipus d'oferta.

«És un tema que em preocupa sobretot pel problema que representa per als ciutadans del municipi, especialment per als comerciants, i hi intervindrem en la mesura que sigui possible perquè es reguli aquest tipus d'oferta», va dir Miquel Ferrer.

A pesar de les crítiques, el tot inclòs és un sistema completament legal, i des del punt de vista jurídic la seva oferta forma part de la lliure competència. A manca d'una regulació específica d'aquesta mena d'oferta, com la que regula altres sistemes especials com el dels habitatges vacacionals, l'Administració local poc hi pot fer excepte mantenir-se'n al marge.

El president de l'Associació de Restauradors d'Alcúdia, Sebastià Cifre, reclama que s'efectuï un estudi del sector turístic, conscient que «no es pot lluitar contra el que demana el mercat i ara hi ha molts clients que volen el tot inclòs». Així mateix demana a les institucions un acord per dibuixar el mapa cap al qual ha de caminar el turisme.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris