algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Els atracadors armats detinguts a Palma havien planejat importants assalts

Han confessat 4 robatoris i triaven com a víctimes empresaris o persones adinerades

La banda d'atracadors armats i molt perillosa desarticulada per la Guàrdia Civil a Palma cercava víctimes fàcils, a més d'adinerades. En recollien informació vigilant les cases que volien assaltar o posant-se en contacte amb familiars, de qui obtenien dades d'interès de manera subtil.

Tal com ha anat avançant Diari de Balears, els delinqüents començaren les seves malifetes fa pocs dies, i s'estrenaren en un xalet de Bendinat. La propietària, una milionària, pogué activar l'alarma i la banda hagué de fugir.

Dies després robaren 2.800 euros a un empresari que sorprengueren al garatge de casa seva, al carrer de Joan Maragall. Aquella mateixa matinada entraren a l'hotel Horizonte, de Portopí, i donaren una pallissa al conserge de nit, que deixaren tancat en una oficina. Allà s'apoderaren de devers 300 euros.

Dies després tornaren a actuar, aquesta vegada en un xalet luxós de la Costa d'en Blanes. Així, n'emmordassaren els propietaris i a ell li pegaren diversos cops perquè obrís la caixa forta. De nou s'activà l'alarma, i els implicats partiren.

La Policia Judicial de la Guàrdia Civil i els agents de Palmanova es bolcaren en el cas, ja que els delinqüents anaven armats i actuaven gairebé cada dia fins que el dia 16, al matí, «caigué» Sebastián Francisco R.A., de 19 anys. El jove confessà i, aquell mateix dia, els especialistes de la Benemèrita irromperen en un pis de Portopí on la banda estava enllestint el seu cop següent. Foren sorpresos el guineà Calixto M.T. de 23 anys i considerat el «cervell» de la banda; el dominicà Héctor Emys N.L., de 18; com també dos menors, un de 17 anys i un altre de 14. Aquest darrer havia fugit del centre d'Es Pinaret. Ahir al matí fou capturada la darrera implicada: Irene N.M.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris