algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

Els ciutadans colombians es converteixen en el col·lectiu estranger més nombrós

Les dades de l'Institut Nacional d'Estadística els situen per davant dels anglesos i dels alemanys


Els colombians són, segons l'Institut Nacional d'Estadística, el col·lectiu estranger més nombrós a Alcúdia, per davant fins i tot dels alemanys i dels anglesos. El nombre de ciutadans nascuts a Colòmbia i que resideixen en el municipi supera ja el mig miler.

Les dades del departament municipal d'estadística d'Alcúdia no coincideixen, no obstant això, amb els de l'Institut Nacional d'Estadística i per poc els situen per darrere d'anglesos i alemanys. En qualsevol cas, del que no queda dubte és que els colombians guanyen a poc a poc presència a Alcúdia, amb un increment substancial de residents des de fa una dècada.

La família de Luz Adriana García va ser una de les primeres a establir-se en el municipi a mitjan anys noranta, i des de llavors s'hi han anat sumant germans, cosins i nebots, fins a sumar uns cinquanta membres d'una mateixa família, una situació comuna dintre del col·lectiu. Als pioners, arribats fa una dècada, se'ls han anat afegint familiars i coneguts «perquè és fàcil trobar feina aquí», explica Luz Adriana García.

A Alcúdia no existeix una associació de colombians pròpiament, encara que alguns participen de les reunions de l'associació que representa el col·lectiu argentí.

Luz Adriana assegura també que són molts els seus conciutadans que es reuneixen en cases particulars i celebren les tradicionals trobades per Nadal, el Dia de la Mare o altres esdeveniments festejats en el seu país.

Luz Adriana és mare de quatre fills: Jessica (16 anys), Mangeli (14 anys), Juan Guillermo (11 anys) i Angy (10 anys). Tots ells cursen els estudis reglamentaris en el col·legi Porta del Moll i a l'institut Port d'Alcúdia, i es troben perfectament integrats en la societat.

«Els colombians són un col·lectiu que no genera problemes de cap classe, en general estan bastant integrats i fins i tot tenim diverses dones que participen del taller de dones com Luz Adriana», assenyala la regidora de Serveis Socials, Mercedes Buendía (PSOE).

Luz Adriana i el seu espòs, José Guillermo Salazar, van tenir sort i van regularitzar els seus papers poc temps després d'arribar. Molts altres conciutadans es troben ara en plena paperassa amb l'esperança de regularitzar la seva situació. «Vaig tenir papers als tres mesos d'arribar i ara tenim en tràmit la nacionalitat», explica Luz Adriana.

Respecte de la seva integració, sosté que «hi ha persones que et miren amb lupa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris