muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Els fidels celebraren la tradicional festa de la Mare de Déu de Cura

El santuari va acollir aquest acte, que es realitza des del segle XVI

J.M.SASTRE. Algaida.
El sol superà el vent i molts de veïns d'Algaida assistiren a la celebració de la tradicional festa de la Mare de Déu de Cura i a la posterior benedicció dels fruits. Encara que la majoria va arribar fins al puig d'Algaida en cotxe, alguns fidels s'aventuraren a fer el recorregut a peu.

La festa es va iniciar devers el migdia amb la celebració d'una eucaristia a la petita església de Cura, que es va omplir fins al punt que molts de feligresos hagueren de seguir-la de drets. La missa, que va ser concelebrada per diversos capellans, comptà amb la presència de les autoritats locals, encapçalades pel batle d'Algaida, Jaume Jaume.

Un cop finalitzada l'eucaristia, començà la processó dels fidels cap al pati exterior de l'església, que es va convertir en un marc incomparable per realitzar la benedicció dels fruits i la pregària que es va dur a terme mirant els quatre punts cardinals de Mallorca.

La festa va acabar amb el retorn en processó fins a la capella de Cura, on els fidels cantaren els goigs de la Mare de Déu.

La celebració es va realitzar sota l'atenta mirada dels múltiples turistes que visitaven ahir el Santuari i que contemplaven pas per pas els diferents actes. Les irrupcions dels turistes en el temple s'han convertit en certa manera en una cosa totalment inherent a la festa de Cura.

Molts d'ells senten una autèntica curiositat per saber què s'està celebrant i s'interessen i demanen als veïns el motiu de la celebració, que és des de fa segles una autèntica tradició. Aquestes visites, però, provoquen certes molèsties als fidels que veneren amb més serenitat la Mare de Déu.

Aquesta festa se celebra el tercer diumenge després de Pasqua i s'està realitzant de manera ininterrompuda des del segle XVI.

L'esplendor de la festa ha anat oscil·lant amb el temps. Ahir va quedar ben demostrat que els algaidins senten una vertadera devoció per la seva Mare de Déu de Cura, que vetla per ells al llarg de l'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris