algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

La Fira Agrícola i Ramadera celebra els 25 anys amb gran participació

Els jocs eqüestres, l'aviram i els xots atreuen devers 10.000 visitants

El bon temps i l'absència d'altres fires a la Part Forana propiciaren que la de Santa Eugènia fos un èxit de participació. Devers 10.000 persones es passejaren ahir pels carrers d'aquest municipi que, amb els anys, ha deixat de ser agrícola i ramader per convertir-se en un poble dormitori de Palma. Però el dia de la Fira Santa Eugènia recupera les seves arrels.

A més d'una mostra d'aviram autòcton que enguany incloïa un apartat especial per a aus menorquines, tant la gent d'edat com els més petits pogueren veure i tocar diferents races de cavalls, xots, cans, conills o galls. Tot i que aquests darrers anys hagi crescut molt el nombre de firaires que no tenen res a veure amb l'agricultura, la cosa certa és que els actes centrals giren al voltant dels animals.

A les 12.00 hores, va tenir lloc al carrer de Balaguer una demostració de coloms esportius i més tard començaren els jocs eqüestres medievals, la novetat d'aquesta edició. Amb els cavallers vestits d'època, els assistents pogueren gaudir d'espectacles amb jocs d'anelles i altres de lluita.

Homenatge
Enguany, amb motiu del 25è aniversari de la Fira de Santa Eugènia, la Sala reté homenatge als seus fundadors. Un d'ells, Bartomeu Vidal, explicà emocionat que la mostra va néixer precisament per donar a conèixer a la gent la tasca dels ramaders i dels agricultors, i per animar així els joves a dedicar-s'hi. «Abans ser pagès estava malvist. Des de la Cambra Agrària, creàrem la Fira precisament com a estímul perquè el jovent recuperi les feines del camp. Després s'hi anaren afegint expositors de maquinària agrícola i la mostra anà creixent. Estic molt content de la col·laboració rebuda des de la Sala i des del Govern perquè aquest esdeveniment sigui sempre un èxit», comentà Bartomeu Vidal.

A l'horabaixa, el pati de les escoles acollí l'altra novetat, un espectacle per a joves amb el nom de Ciència divertida.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris