algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

L'índex de morositat posa els veïns de Son Gotleu en una situació límit

En algunes comunitats, els que no paguen superen el 55% del total


Son Gotleu és un barri peculiar en molts d'aspectes. A més de ser potser un dels majors referents d'arreu de Palma quant a diversitat d'ètnies i nacionalitats, en aquest tradicional barri obrer comencen a gestar-se problemes estructurals i socials, la magnitud dels quals posa en dubte l'efectivitat de les administracions. Un dels principals problemes que afronten els residents d'aquesta zona de la ciutat és l'elevat índex de morositat en algunes comunitats de veïns.

La convivència i fins i tot la salubritat d'alguns edificis es troben en una situació límit a causa dels reiterats impagaments de les despeses comunitàries que es registren en concentracions preocupants a molts d'immobles de la barriada, arribant en alguns casos al 55 per cent dels residents.

El procés de degradació que ha patit el barri en els darrers anys ha influït molt en la «qualitat» d'una bona part dels veïns més recents. L'èxode constant dels residents tradicionals ha deixat pas a una caiguda notable dels preus dels habitatges a causa de l'excés d'oferta i la baixa demanda.

La possibilitat d'aconseguir un pis assequible ha servit per atreure de manera massiva membres dels col·lectius socials més desfavorits de la ciutat, molts dels quals han sortit «rebotats» del barri xinès de Palma a causa de la reforma integral que ha patit el nucli històric de la ciutat.

Amb el moviment especulatiu que els intensos treballs de recuperació de sa Gerreria i els seus voltants han generat, els residents d'aquesta zona tradicionalment degradada han hagut de «canviar d'aires», ja que les diferències entre els doblers obtinguts per l'expropiació dels seus habitatges i el preu dels nous han estat en gairebé tots els casos insuperables.

Isabel i María, dues veïnes del barri que pateixen en primera persona el problema dels morosos, explicaren al president de l'Associació de Veïns de Son Gotleu, Ginés Quiñonero, la situació de l'edifici on viuen. La seva comunitat de veïns paga un administrador de finques, però ni tan sols això no evita que més de la meitat dels residents tengui pendent de pagament prop d'un any de despeses comunitàries.

La indignació de les veïnes és justificada. A Son Gotleu, aquest problema, lluny de ser una excepció, du camí de convertir-se en la regla. Les amenaces de tall del subministrament d'aigua i electricitat són constants, i als veïns no els queda més remei que avançar els doblers dels que no paguen sense saber si els arribaran a recuperar mai.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris