algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Un estudi del PSIB diu que el PP ocupà la meitat de la informació política de TVE el gener i febrer

El president Jaume Matas fou qui més aparegué a l'«Informatiu Balear» durant el febrer, seguit d'Antich

El PP fou el partit polític que més espai ocupà en l'Informatiu Balear de TVE durant els mesos de gener i febrer. Així es desprèn d'un estudi encarregat pels socialistes, en el qual també es constata que el president del Govern, Jaume Matas, fou el polític amb més quota de pantalla el febrer passat, seguit pel líder del PSIB, Francesc Antich.

L'estudi, que contradiu les crítiques del PP, assenyala que la meitat de l'espai destinat a informació política (el 51'28% al gener i el 49'13% al febrer) fou per al PP, mentre que menys d'una tercera part (un 29'51% al gener i un 32'89% al febrer) fou per al PSOE. El tercer partit amb més presència seria UM (amb un 8'98% i un 7'48%), mentre que EU-EV i PSM es turnaren en el quart lloc.

Pel que fa als polítics, Jaume Matas (PP) fou qui més espai ocupà durant el febrer, amb un 6'69%; seguit de Francesc Antich (PSIB), amb un 4'72%; Maria Salom (PP), amb un 4'57%; Joan Flaquer (PP), amb un 4'24%; Mabel Cabrer (PP), amb un 4'09%; Javier Rodrigo de Santos (PP), amb un 3'71%; i Ramon Socias (PSIB), amb un 3'27%.

La batlessa de Palma, Catalina Cirer (PP), obté un percentatge d'espai de l'1'97%, el mateix que la diputada d'EU-EV Margalida Rosselló, la política que té més quota al marge del PP i del PSIB. Fins i tot més que la presidenta del Consell, Maria Antònia Munar (UM). El secretari general del PSM, Biel Vicens, aparegué menys que el president d'ERC-Illes, Joan Lladó.

L'informe dels socialistes contrasta amb el que presentaren els populars a la reunió del consell assessor de RTVE. El seu portaveu, Mauricio Rovira, apuntà que, durant el mes de gener, el delegat del Govern, Ramon Socias, fou «el protagonista més reiterat» en les edicions de l'Informatiu Balear, seguit pel secretari general del PSIB, Francesc Antich, i pel regidor d'Urbanisme de Palma, Javier Rodrigo de Santos.

El PP denuncià així mateix que l'Informatiu Balear atorga a l'oposició municipal i autonòmica el protagonisme informatiu, «marcant els temes de controvèrsia i responent seguidament als que suscita l'Executiu». Segons el PP, «només es contraposa l'opinió del Govern a les afirmacions realitzades des de Madrid».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris